Impreza z Kajmakiem HELIO: Deser, który Zaskoczy Twoich Gości!


Impreza z Kajmakiem HELIO: Deser, który Zaskoczy Twoich Gości!
2025-02-20
Planujesz przyjęcie i chcesz zaskoczyć swoich gości wyjątkowym deserem? Mamy dla Ciebie przepis na kajmakowy mus w słoiczkach, który nie tylko rozpływa się w ustach, ale również zachwyca wyglądem!

Połączenie aksamitnego kajmaku, chrupiących herbatników i puszystej śmietanki to prawdziwa uczta dla podniebienia. Sprawdź, jak łatwo go przygotować!

Kajmakowy deser w słoiczkach - Składniki:

  • 1 puszka kajmaku HELIO (ok. 400 g)

  • 250 ml śmietanki 30% lub 36%

  • 250 g mascarpone

  • 100 g herbatników lub biszkoptów

  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (opcjonalnie)

  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

  • Kakao lub starta czekolada do dekoracji

  • Orzechy lub karmelizowane migdały (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowanie kremu kajmakowego - Ubij śmietankę na półsztywno, następnie dodaj mascarpone oraz kajmak HELIO. Miksuj do uzyskania jednolitej, puszystej konsystencji. Na koniec dodaj ekstrakt waniliowy i delikatnie wymieszaj.

  2. Warstwowanie deseru - Pokrusz herbatniki lub biszkopty na drobne kawałki. Jeśli lubisz kawowy akcent, skrop je rozpuszczoną kawą. Układaj warstwy w słoiczkach: pokruszone ciasteczka, krem kajmakowy - powtarzaj do wypełnienia naczynia.

  3. Dekoracja - Posyp wierzch deseru kakao lub startą czekoladą. Dla dodatkowej chrupkości możesz dodać posiekane orzechy lub karmelizowane migdały.

  4. Chłodzenie - Aby deser smakował jeszcze lepiej, wstaw go na kilka godzin do lodówki. Smaki się połączą, a konsystencja stanie się aksamitna.

To szybki i efektowny deser, który zachwyci na każdej okazji! Kajmak HELIO nadaje mu wyjątkowej kremowości, dzięki czemu doskonale sprawdzi się zarówno na rodzinnych uroczystościach, jak i eleganckich przyjęciach. Koniecznie wypróbuj i oczaruj swoich gości tym słodkim przysmakiem!

Nadesłał:

Ewick1

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl