Kolejna inwestycja DELI Catering
2017-01-10
Otwarcie nowego oddziału w Gdyni to kolejny krok DELI Catering w realizacji strategii umacniania pozycji lidera na krajowym rynku usług cateringowych. Według przedstawicieli firmy rynek na Pomorzu to drugi – zaraz po warszawskim – największy rynek usług cateringowych w Polsce.
Nowy oddział na Pomorzu to kolejny etap szerszej strategii firmy DELI Catering, która w ten sposób chce objąć zasięgiem najbardziej aktywne – z punktu widzenia rynku usług cateringowych – rejony kraju. Skąd pomysł na otwarcie nowego oddziału właśnie w tej części Polski?
„Północ jawi nam się jako bardzo atrakcyjny region pod kątem organizacji wszelkiego rodzaju imprez, a te jak wiemy wymagają oprawy cateringowej” – mówi Damian Wiatrak, Managing Director w firmie DELI Catering, która jest krajowym liderem na rynku usług cateringowych w zakresie Kulinariów Eventowych. „Dostrzegamy tu szereg możliwości organizacyjnych w kontekście targów oraz innych wydarzeń branżowych czy chociażby koncertów. Co więcej, biorąc pod uwagę rosnące zainteresowanie usługami DELI Catering właśnie w północnej części Polski zdecydowaliśmy się na większą ekspansję tego rynku” – dodaje Damian Wiatrak.
DELI Catering nie wyklucza dalszej ekspansji rynku usług cateringowych w Polsce. W planach spółki są także bazy produkcyjno-magazynowe na południu kraju oraz strategiczne alianse z miejscami eventowymi oraz halami targowymi.
„Obecnie widzimy, iż segment rynku usług cateringowych jest mocno rozproszony – zwłaszcza w regionach. Co więcej, ze względu na między innymi bariery logistyczne, możliwości rozwoju są dość ograniczone. Niemniej nie wykluczamy dalszej ekspansji tego rynku” – podkreśla Damian Wiatrak. „Usługi cateringowe są jednym z najbardziej perspektywicznych sektorów rynku gastronomicznego. Co więcej rynek w Polsce jest w dalszym ciągu na etapie wzrostowym, co pozwala nam z optymizmem spoglądać w przyszłość” – zaznacza Damian Wiatrak.
Wasze komentarze (0):