Wielkanoc po Chrzanowsku


Wielkanoc po Chrzanowsku
2016-01-29
Przed Wielkanocą do sprzedaży trafiła kolejna nowość od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin – Kiełbasa Wiejska z Chrzanowa wieprzowa i drobiowa.

 

Wielkanoc kojarzymy głównie z koszyczkiem ze święconką i chyba najbardziej obfitym śniadaniem w roku, które rozpoczynamy się od zjedzenia poświęconych pokarmów. Zawartość koszyczka i podawane potrawy mogą się różnić w zależności od tradycji danego regionu. Jednak w każdym zakątku Polski na świątecznych stołach zawsze znajdziemy jajka, chrzan, chleb i pyszne wędliny. Wędliny w koszyczku wielkanocnym zgodnie z tradycją symbolizują płodność, zdrowie i dostatek. 

Nie każdy ma czas by przygotować świąteczne dania od podstaw, a naprawdę niewiele osób decyduje się na samodzielne zrobienie wędlin, dlatego wielu Polaków na sklepowych półkach szuka tradycyjnych produktów. Dużym zainteresowaniem cieszą się wędliny wytwarzane w oparciu o sprawdzone receptury, których smak i aromat przenosi nas w czasy dzieciństwa. W koszyku z zakupami, a później w koszyku ze święconką na pewno musi znaleźć się kiełbasa. Dlatego przed Wielkanocą do sprzedaży trafiła kolejna nowość od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin – Kiełbasa Wiejska z Chrzanowa wieprzowa i drobiowa.

Kiełbasa Wiejska z Chrzanowa powstawała ze starannie wyselekcjonowanego polskiego surowca. Charakterystyczną ciemną barwę i doskonały aromat wędzeniu zawdzięcza wędzeniu, a wyrazisty smak unikatowej kompozycji przypraw. 

Co ważne – wyrób ma nie zawiera konserwantów, fosforanów i glutaminianu sodu, czyli ma tzw. „czystą etykietę”, zawiera tylko mięso, sól i przyprawy, co jest szczególnie ważne dla osób dbających o zdrowe i naturalne odżywanie. 

Wyjątkowy smak i aromat wędlin z Chrzanowa szczególnie docenimy w najprostszych, tradycyjnych połączeniach z chrzanem, ćwikłą, sosem tatarskim, ogórkiem kiszonym, czy jajkiem na twardo.

Kiełbasa Wiejska z Chrzanowa drobiowa i wieprzowa dostępna jest w opakowaniach po ok. 500 gram, w cenie od 16,99 zł za kg.

***

W Chrzanowskiej Manufakturze Wędlin (ChMW) szynki, parówki i kiełbasy powstają ze starannie wyselekcjonowanego mięsa w oparciu o oryginalne receptury. Wędliny z Chrzanowa smakują jak te, których smak pamiętamy sprzed lat. Cała produkcja odbywa się w oparciu o rygorystyczne systemy bezpieczeństwa i higieny. www.chrzanowskamanufaktura.pl


Nadesłał:

joannag

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl