Artykuły prasowe
Świętujemy Światowy Dzień Makaronu - klikasz i jesz!
Makaron – produkt, bez którego wielu nie wyobraża sobie życia. Można z niego wyczarować zarówno proste, jak i wykwintne danie. O tym skąd wzięła się jego popularność opowiadają eksperci PizzaPortal.pl.
Naturalnie mętny sok Ogrody Natury z jabłek i malin
Od lat niezmiennie popularny. Nic dziwnego, w końcu wchodzące w jego skład jabłka i maliny kojarzą się z najlepszymi smakołykami, przygotowywanymi przez dziadków – ciastami drożdżowymi, kompotami i sokami właśnie.

Jacob’s Creek Double Barrel
Czerwone wina dojrzewające w beczkach po whisk(e)y? Tak! Australijska marka wina Jacob’s Creek prezentuje wysokiej jakości czerwone wino, które najpierw starzone jest w tradycyjnych dębowych beczkach, później w beczkach po whisk(e)y!

Srebro dla Cydru Lubelskiego Lodowego
W IX Konkursie Polskich Win i Cydrów o Medal ENOEXPO 2017 Cydr Lubelski Lodowy otrzymał srebrny medal! - Nasza próba rozwijania specjałów regionalnych, szczególnie trudnych gatunków cydru, została doceniona – komentuje Robert Ogór, Prezes AMBRA S.A., producenta Cydru Lubelskiego.

JAK DOBRAĆ ZAJĘCIA DO ZAINTERESOWAŃ I PREDYSPYZCJI SWOJEGO DZIECKA?
Małe dzieci bardzo często przejawiają zainteresowania różnymi aktywnościami – jedne maluchy od najmłodszych lat lubią śpiewać albo tańczyć, a inne przejawiają zdolności matematyczne lub artystyczne.

„Lodziarnia od zaraz” – nowy koncept LodówBonano na Targach Franczyzy w Warszawie
Trzy dni spotkań i biznesowych rozmów, oferta 200 konceptów franczyzowych i tysiące potencjalnych przedsiębiorców, którzy chcą otworzyć własny biznes oparty na franczyzie. Tak w skrócie zapowiadają się XV Targi Franczyzy.

FiFiFo – aplikacja pomagająca w doborze odpowiednich produktów spożywczych z mocnymi partnerami
Wystarczy skan etykiety produktu by po chwili na ekranie smartfona pojawił się komunikat informujący o poziomie jego dopasowania do naszego profilu żywieniowego. Otrzymamy w ten sposób konkretną ocenę, czy nasz wybór jest odpowiedni dla naszego organizmu i zdrowia.

Jan Kolański z nagrodą European Candy Kettle Award
Jan Kolański, Prezes Zarządu grupy Colian, został laureatem tegorocznej nagrody European Candy Kettle Award. To pierwszy Polak doceniony przez prestiżowe stowarzyszenie European Candy Kettle Club za wybitne osiągnięcia i wkład w rozwój rynku słodyczy, wyrobów czekoladowych oraz ciastek.

KTO WYMYŚLIŁ PALUSZKI Z SEZAMEM?
Dzisiaj na rynku jest kilkadziesiąt smaków, ale na początku lat 90. na rynku były tylko słone paluszki. A kto i kiedy wymyślił paluszki z sezamem?

Babeczki dyniowe z Serca Natury Delecta
Marka Delecta rozbudowuje linię z Serca Natury, wprowadzając Babeczki dyniowe do samodzielnego wypieku. Produkt z wysokim potencjałem sprzedażowym, nie posiada rynkowego odpowiednika. Rekomendacja sprzedaży w sezonie jesienno-zimowym gwarantuje wysoką rotację na półce.

Polak zwycięzcą międzynarodowego półfinału konkursu S.Pellegrino Young Chef 2017!
Marcin Popielarz z restauracji Biały Królik w Gdyni zwyciężył w półfinale konkursu S.Pellegrino Young Chef 2017 w Europie Środkowo-Wschodniej. Dzięki wygranej Marcin Popielarz weźmie udział w finale konkursu, który odbędzie się w maju przyszłego roku w Mediolanie.

Pyszna NOWOŚĆ! Poznaj Rozgrzewające Kisiele WINIARY w 3 pysznych smakach!
Pyszna NOWOŚĆ! Poznaj Rozgrzewające Kisiele WINIARY w 3 pysznych smakach!

Nowi prowadzący dołaczają do projektu Pascala Brodnickiego
Tuba Smaku wystartowała w sierpniu, a już po niecałych 2 miesiącach wszystkie jej kanały odnotowują regularne wzrosty liczby subskrypcji.

Jesienna nostalgia i smakowe powroty do dzieciństwa Przepis na szarlotkę z lodami herbacianymi
Aura jesienią nie rozpieszcza i chętnie szukamy rozwiązań, które umilą nam chłodne wieczory. Dla wielu osób idealnym sposobem na spędzenie czasu jest czytanie książki z ciepłą herbatą w dłoni. Nasze wewnętrzne dziecko marzy o kawałku szarlotki.
Przepisy na rozgrzewające herbaty
Nadeszła jesień, a z nią chłodny wiatr, deszcz i coraz niższe temperatury. O tej porze roku aura nas nie rozpieszcza - sprawia, że mamy mniej energii i jesteśmy bardziej podatni na infekcje. Jak temu zaradzić? Eksperci Ahmad Tea London przygotowali dwa oryginalne przepisy.
Wyszukiwarka:
Menu
Ostatnio dodane artykuły:
Czy państwowa ziemia i infrastruktura do produkcji rolnej trafią w dobre ręce?
Kryteria przetargów na dzierżawy Ośrodków Produkcji Rolniczej (OPR) stoją nadal pod dużym znakiem zapytania, a brak decyzji może poważnie zagrozić stabilności polskiego rolnictwa i bezpieczeństwu żywnościowemu kraju.
Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu
Nowe, ręcznie wytwarzane Karmelki Miętowe Extra Strong 105 g z Wawelu to doskonała propozycja dla miłośników intensywnych miętowych smaków, którzy szukają orzeźwienia w każdej chwili. Poczuj przyjemny powiew świeżości, gdziekolwiek jesteś.
Starbucks debiutuje w Bielsku-Białej!
Od stycznia 2025 roku sieć kawiarni Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Nowa letnia oferta od Starbucks, która przeniesie cię do Włoch!
Już od 24 czerwca w Starbucks przeniesiemy się do słonecznych Włoch, dzięki nowej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk to smak wakacji!
Mokate Cappuccino ZERO to doskonały sposób na celebrowanie każdej chwili – to takie proste!
Mokate Cappuccino ZERO to świetna alternatywa dla osób, które chcą cieszyć się smakiem ulubionej kawy bez wyrzeczeń. Połączenie przyjemności i dbałości o zdrowie, idealne dla tych, którzy szukają lekkiej wersji swojego ulubionego napoju, na przykład w pracy, w szkole, czy w podróży.
Najczęściej czytane artykuły:
Starbucks debiutuje w Bielsku-Białej!
Od stycznia 2025 roku sieć kawiarni Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Czy państwowa ziemia i infrastruktura do produkcji rolnej trafią w dobre ręce?
Kryteria przetargów na dzierżawy Ośrodków Produkcji Rolniczej (OPR) stoją nadal pod dużym znakiem zapytania, a brak decyzji może poważnie zagrozić stabilności polskiego rolnictwa i bezpieczeństwu żywnościowemu kraju.
Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu
Nowe, ręcznie wytwarzane Karmelki Miętowe Extra Strong 105 g z Wawelu to doskonała propozycja dla miłośników intensywnych miętowych smaków, którzy szukają orzeźwienia w każdej chwili. Poczuj przyjemny powiew świeżości, gdziekolwiek jesteś.
Nowa letnia oferta od Starbucks, która przeniesie cię do Włoch!
Już od 24 czerwca w Starbucks przeniesiemy się do słonecznych Włoch, dzięki nowej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk to smak wakacji!
Ostatnio komentowane:
|
Puszyste omleciki - komentarze (1) , 2025-05-15 09:18:36
A to jak bym dolała cisowiankę a nie tą wodę to co omleciki niby nie wyjdą? |
|
|
Europejski Dzień Śniadania: kawa z Żabki idealnym uzupełnieniem porannego pos... (1) , 2025-04-30 14:42:54
U mnie dzień to zaczyna się od wypicia szklanki z mineralną cisowianką. Kawę owszem pijam, ale tylko taką... |
|
|
Słodki akcent na Pierwszą Komunię - eleganckie praliny od marek Solidarność i... (1) , 2025-04-24 09:38:56
kocham czekoladę. z goplany najbardziej lubię mikołajki karmelowe |
|
|
Pizza na wynos już dostępna w Żabce! - komentarze (1) , 2024-11-06 13:50:38
Raz zjadłem hot doga od nich i podziękuję. Pizzę to ja wolę przez roomservice zamawiać ze swojej ulubionej... |
|
|
Makaron – szybki sposób na pyszny obiad z Czosnkiem białym konserwowym OLE! -... (1) , 2024-10-15 07:47:07
Lubię takie szybkie dania, a teraz jak mam patelnię kohersena z nieprzywierającą powłoką to smażę potrawy z... |
|
|
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) , 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę! |
|
|
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich... |
|
|
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) , 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi... |
|
|
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) , 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało... |
|
|
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) , 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić... |