Artykuły prasowe

Wielkanocne kalendarium, czyli perfekcyjnie przygotowani do Świąt!

Wielkanocne kalendarium, czyli perfekcyjnie przygotowani do Świąt!

2017-04-10

Nadchodzi Wielkanoc, a wraz z nią kulinarne zamieszanie. Żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, najlepiej rozłożyć przyrządzanie potraw na kilka dni przed Wielką Niedzielą. Oto gotowy plan i porady dotyczące przedświątecznych działań w kuchni od Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr.

więcej »
Wielkanocne pieczenie, czyli proste i uniwersalne sposoby na słodkie Święta

Wielkanocne pieczenie, czyli proste i uniwersalne sposoby na słodkie Święta

2017-04-10

Święta bez mazurka lub piaskowej babki? Wykluczone! Trudno wyobrazić sobie, by w Wielkanoc na naszym stole zabrakło pachnących i smakowitych wypieków.

więcej »
Sięgnij po więcej z orzechowym batonem Corny BIG

Sięgnij po więcej z orzechowym batonem Corny BIG

2017-04-10

Nie taki trudny orzech do zgryzienia. Gdy bowiem najdzie nas ochota na coś pysznego, z rozwiązaniem przychodzi Corny BIG - kompilacja lekkości i pełni smaku, dedykowany miłośnikom orzechowych łakoci. Jako przekąska w pracy, przed treningiem czy w podróży – Corny BIG - spełni się w każdej roli.

więcej »
Intrygujący jak imbir

Intrygujący jak imbir

2017-04-07

Odrobina Azji w kuchni czy powrót do staropolskich przepisów? W obu przypadkach niezbędny będzie imbir. Ten od Galeo sprawdzi się w daniach słodkich i na ostro, a także w rozgrzewających napojach.

więcej »
Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu

Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu

2017-04-07

Najważniejszym i najbardziej celebrowanym posiłkiem świątecznym jest wielkanocne śniadanie. Jak je przygotować, by pozostać wiernym tradycji, a jednocześnie zaskoczyć nowymi, pysznymi, a przede wszystkim zdrowymi pomysłami? Idealną odpowiedzią są kanapki!

więcej »
O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt

O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt

2017-04-07

Jak zawsze będzie obficie: pachnące mięsa, gęste zupy, tradycyjne jajka, sałaty i sałatki, słodkie ciasta. O tym, co zrobić, aby Święta Wielkanocne nie okazały się dla nas zbyt „ciężkie” w skutkach, opowiada Iwonna Niegowska, żywieniowiec marki Knorr.

więcej »
Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówkach na całym świecie?

Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówkach na całym świecie?

2017-04-07

Szkolna stołówka, a w niej serwowane ryby, warzywa, sery i wodorosty. To nie menu wykwintnej restauracji, ale obiady serwowane na szkolnych stołówkach na całym świecie. Co mogą zobaczyć na swoich talerzach uczniowie w innych krajach Europy, w Azji i Stanach Zjednoczonych?

więcej »
Raport FRoSTY: skład ma znaczenie

Raport FRoSTY: skład ma znaczenie

2017-04-06

Zaufanie do marki oraz dostępność – to dwa główne czynniki, którymi kierują się Polacy, kupując dania gotowe. Coraz więcej konsumentów podkreśla również, że to właśnie dokładna informacja dotycząca składu, skłania ich do wyboru konkretnego produktu –wynika z raportu opracowanego na zlecenie FRoSTY.

więcej »

Wielkanocna lista słodkich przebojów

2017-04-06

Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść.

więcej »
Bochenek czystoziarnisty – źródło wartościowej energii

Bochenek czystoziarnisty – źródło wartościowej energii

2017-04-06

Wysokojakościowy chleb to niezastąpione źródło błonnika i składników odżywczych. Uwzględniając go w swoim codziennym jadłospisie dostarczymy organizmowi czystą dawkę energii.

więcej »
Chrzan od WSP Społem na wielkanocnym stole

Chrzan od WSP Społem na wielkanocnym stole

2017-04-06

Święta to czas kiedy na naszych stołach pojawiają się pyszne, tradycyjne potrawy. W czasie Wielkanocy nie może zabraknąć faszerowanych jajek, żurku, wędlin, sałatek czy pasztetów. Dzięki odpowiednim składnikom – takim jak chrzan – można nadać im niepowtarzalny, wyborny smak.

więcej »

Nowość - Żurek Razowy Jak u Mamy WINIARY!

2017-04-06

Pyszna nowość na Wielkanoc - Żurek Razowy Jak u Mamy WINIARY!

więcej »

MAKRO wprowadza usługę płatności elektronicznych dla ODIDO

2017-04-06

Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska wprowadza usługę płatności elektronicznych dla franczyzobiorców sklepów ODIDO. Oferta wyróżnia się korzystną prowizją za płatności kartą i około 20% wyższą marżą na sprzedaży doładowań niż dostępne dla właścicieli sklepów indywidualnie.

więcej »

Sprytny sposób na udane Święta Wielkanocne

2017-04-05

Święta Wielkanocne to moment, gdy na stołach pojawiają się tradycyjne potrawy. Wśród nich nie może zabraknąć chrzanu. Warto przygotować się na przyjęcie miłośników wariantów bardziej łagodnych i postawić na stole słoiczek nowego chrzanu śmietankowego Krakus.

więcej »
Perlage Tasting Club z winami z Bordeaux

Perlage Tasting Club z winami z Bordeaux

2017-04-05

Marcowe spotkanie w koncepcie restauracyjnym Water&Wine ze specjalnym udziałem Nicolasa Chemineau z Dourthe Vineyards.

więcej »

Wyszukiwarka:

Menu

Ostatnio dodane artykuły:

Czy państwowa ziemia i infrastruktura do produkcji rolnej trafią w dobre ręce?
Kryteria przetargów na dzierżawy Ośrodków Produkcji Rolniczej (OPR) stoją nadal pod dużym znakiem zapytania, a brak decyzji może poważnie zagrozić stabilności polskiego rolnictwa i bezpieczeństwu żywnościowemu kraju.

Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu
Nowe, ręcznie wytwarzane Karmelki Miętowe Extra Strong 105 g z Wawelu to doskonała propozycja dla miłośników intensywnych miętowych smaków, którzy szukają orzeźwienia w każdej chwili. Poczuj przyjemny powiew świeżości, gdziekolwiek jesteś.

Starbucks debiutuje w Bielsku-Białej!
Od stycznia 2025 roku sieć kawiarni Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Nowa letnia oferta od Starbucks, która przeniesie cię do Włoch!
Już od 24 czerwca w Starbucks przeniesiemy się do słonecznych Włoch, dzięki nowej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk to smak wakacji!

Mokate Cappuccino ZERO to doskonały sposób na celebrowanie każdej chwili – to takie proste! Mokate Cappuccino ZERO to doskonały sposób na celebrowanie każdej chwili – to takie proste!
Mokate Cappuccino ZERO to świetna alternatywa dla osób, które chcą cieszyć się smakiem ulubionej kawy bez wyrzeczeń. Połączenie przyjemności i dbałości o zdrowie, idealne dla tych, którzy szukają lekkiej wersji swojego ulubionego napoju, na przykład w pracy, w szkole, czy w podróży.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Starbucks debiutuje w Bielsku-Białej!
Od stycznia 2025 roku sieć kawiarni Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Czy państwowa ziemia i infrastruktura do produkcji rolnej trafią w dobre ręce?
Kryteria przetargów na dzierżawy Ośrodków Produkcji Rolniczej (OPR) stoją nadal pod dużym znakiem zapytania, a brak decyzji może poważnie zagrozić stabilności polskiego rolnictwa i bezpieczeństwu żywnościowemu kraju.

Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu
Nowe, ręcznie wytwarzane Karmelki Miętowe Extra Strong 105 g z Wawelu to doskonała propozycja dla miłośników intensywnych miętowych smaków, którzy szukają orzeźwienia w każdej chwili. Poczuj przyjemny powiew świeżości, gdziekolwiek jesteś.

więcej »

Ostatnio komentowane:

avatar
Puszyste omleciki - komentarze (1) 
, 2025-05-15 09:18:36
A to jak bym dolała cisowiankę a nie tą wodę to co omleciki niby nie wyjdą?
avatar
Europejski Dzień Śniadania: kawa z Żabki idealnym uzupełnieniem porannego pos... (1) 
, 2025-04-30 14:42:54
U mnie dzień to zaczyna się od wypicia szklanki z mineralną cisowianką. Kawę owszem pijam, ale tylko taką...
avatar
Słodki akcent na Pierwszą Komunię - eleganckie praliny od marek Solidarność i... (1) 
, 2025-04-24 09:38:56
kocham czekoladę. z goplany najbardziej lubię mikołajki karmelowe
avatar
Pizza na wynos już dostępna w Żabce! - komentarze (1) 
, 2024-11-06 13:50:38
Raz zjadłem hot doga od nich i podziękuję. Pizzę to ja wolę przez roomservice zamawiać ze swojej ulubionej...
avatar
Makaron – szybki sposób na pyszny obiad z Czosnkiem białym konserwowym OLE! -... (1) 
, 2024-10-15 07:47:07
Lubię takie szybkie dania, a teraz jak mam patelnię kohersena z nieprzywierającą powłoką to smażę potrawy z...
avatar
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) 
, 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę!
avatar
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) 
Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich...
avatar
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) 
, 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi...
avatar
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) 
, 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało...
avatar
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) 
, 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić...
więcej »