Artykuły prasowe

Wspólne wartości, by tworzyć wartość

2017-04-04

Już po raz 7. Grupa Ferrero International zaprezentowała Raport „Społeczna Odpowiedzialność Biznesu”. Grupa, oprócz aktywności w obszarze CSR, przedstawia w nim informacje związane z działalnością rynkową.

więcej »
Wielkanocny Kiermasz w Centrum Handlowym Blue City

Wielkanocny Kiermasz w Centrum Handlowym Blue City

2017-04-04

Jak co roku w okresie przedświątecznym w Blue City działać będzie Kiermasz Wielkanocny. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 6-14 kwietnia. Klienci, którzy wybiorą się do Centrum w tym czasie, będą mogli poczuć Święta wszystkimi zmysłami.

więcej »
Hard – Ice pochwali się swoją ofertą podczas EuroGastro w Warszawie

Hard – Ice pochwali się swoją ofertą podczas EuroGastro w Warszawie

2017-04-04

Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to najważniejsze i największe wydarzenie targowe w Polsce dedykowane branży HoReCa. Trzydniowa wystawa rozpocznie się 5 kwietnia. Podczas wydarzenia, które odbędzie się w Stolicy, swoją ofertę przedstawi Hard – Ice, polski producent maszyn do lodów.

więcej »
Gra w kolory: żółty

Gra w kolory: żółty

2017-04-04

Słońce to naturalny antydepresant. Bez względu na porę roku możemy serwować je sobie… na talerzu. Wystarczy aby w codziennej diecie nie zapominać o żółtych warzywach i owocach.

więcej »

ZM Henryk Kania rozszerzają ofertę o parówki Maestro

2017-04-04

Jeden z liderów polskiego rynku wędliniarskiego – Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. – rozszerza dotychczasową ofertę parówek. Właśnie na sklepowych półkach pojawiły się ich trzy warianty pod znaną i cenioną przez konsumentów marką premium Maestro.

więcej »
Makrela od Graal - idealna propozycja na Wielkanoc

Makrela od Graal - idealna propozycja na Wielkanoc

2017-04-03

Wielkanoc to najstarsze i najważniejsze święto w kalendarzu chrześcijan. Tradycją podczas jego obchodów jest bogato zastawiony stół, wróżący dobrobyt i szczęście na cały rok.

więcej »
North Coast i Akademia Kulinarna Whirlpool rozpoczynają współpracę!

North Coast i Akademia Kulinarna Whirlpool rozpoczynają współpracę!

2017-04-03

North Coast, dystrybutor włoskich produktów spożywczych, rozpoczął stałą współpracę z Akademią Kulinarną Whirlpool, w ramach której organizowane będą wyjątkowe warsztaty kulinarne dla pracowników firmy i jej kluczowych klientów.

więcej »
Fit dania z ciecierzycy marki Halina

Fit dania z ciecierzycy marki Halina

2017-04-02

Ciecierzyca wbrew pozorom to składnik, nie tylko potraw dla wegań, ale także każdego, kto chce odżywiać się zdrowo i być fit. W ofercie marki Halina znajdziemy naturalne ziarna cieciorki, dzięki którym przygotujemy pyszne i pełnowartościowe dania.

więcej »
Oczyszczająca dieta ryżowa z ryżem brązowym marki Britta

Oczyszczająca dieta ryżowa z ryżem brązowym marki Britta

2017-04-02

Osłabiona, po zimie, kondycja organizmu stanowi idealną motywację do przejścia na 3 -dniową dietę z brązowym ryżem marki Britta. Jej oczyszczające właściwości pozwolą nie tylko odzyskać lepsze samopoczucie, ale także stać się początkiem zdrowego sposobu odżywiania na dłużej.

więcej »
LodyBonano zaprezentują swój pomysł na firmę

LodyBonano zaprezentują swój pomysł na firmę

2017-03-31

Już w piątek 31. marca w Katowicach startują targi „Pomysł na firmę”. W ich trakcie, przez kolejne dwa dni topowi, krajowi franczyzodawcy prezentować będą swoje sprawdzone koncepty biznesowe.

więcej »
SweetTARGi 2017 z udziałem programu Doceń polskie

SweetTARGi 2017 z udziałem programu Doceń polskie

2017-03-31

Za sprawą zakończonych 27 marca br. SweetTARGów, Katowice na trzy dni stały się jednym z najważniejszych punktów na mapie polskiej branży piekarsko-cukierniczej. Goście wydarzenia się nie zawiedli: na odwiedzających czekały prezentacje, konkursy, pokazy i degustacje.

więcej »

MAKRO bliżej podhalańskiej gastronomii

2017-03-31

Pod koniec marca br. w Zakopanem sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska po raz pierwszy zorganizowała spotkania z cyklu ,,Szef dla Młodych Talentów" oraz ,,Szef dla Szefów". W wydarzeniach wzięło udział ponad 300 przedstawicieli podhalańskiej gastronomii.

więcej »

FRoSTA: pieczarki na sto sposobów

2017-03-30

Tego, że pieczarki najlepiej smakują w towarzystwie cebuli, nie trzeba nikomu udowadniać. FRoSTA serwuje je w maśle z tymiankiem – bez mycia, obierania, siekania… i łez wylanych, podczas krojenia cebuli. A możliwości ich wykorzystania jest naprawdę wiele!

więcej »

Gotowanie – męska rzecz

2017-03-29

Mężczyzna w kuchni to nie tylko smakosz dań, ale też często ich twórca, który odnajduje w gotowaniu pasję i przyjemność. 32% respondentów deklaruje nawet, że mężczyźni radzą sobie w kuchni lepiej od kobiet. Obecnie wielu panów poszukuje inspiracji oraz pomysłów na dania bardziej różnorodne.

więcej »
Restauracje Hoteli Diament coraz bliżej klientów

Restauracje Hoteli Diament coraz bliżej klientów

2017-03-29

W nadchodzący weekend (1-2 kwietnia) Restauracja Vacanza działająca w Hotelu Diament Vacanza w Siemianowicach Śląskich zaprasza na promocję wiosennego menu. Każdy, kto w tym czasie odwiedzi restaurację, będzie mógł skosztować dań z nowej karty w niecodziennej, bo takiej, jaką sam zaproponuje cenie.

więcej »

Wyszukiwarka:

Menu

Ostatnio dodane artykuły:

Czy państwowa ziemia i infrastruktura do produkcji rolnej trafią w dobre ręce?
Kryteria przetargów na dzierżawy Ośrodków Produkcji Rolniczej (OPR) stoją nadal pod dużym znakiem zapytania, a brak decyzji może poważnie zagrozić stabilności polskiego rolnictwa i bezpieczeństwu żywnościowemu kraju.

Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu
Nowe, ręcznie wytwarzane Karmelki Miętowe Extra Strong 105 g z Wawelu to doskonała propozycja dla miłośników intensywnych miętowych smaków, którzy szukają orzeźwienia w każdej chwili. Poczuj przyjemny powiew świeżości, gdziekolwiek jesteś.

Starbucks debiutuje w Bielsku-Białej!
Od stycznia 2025 roku sieć kawiarni Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Nowa letnia oferta od Starbucks, która przeniesie cię do Włoch!
Już od 24 czerwca w Starbucks przeniesiemy się do słonecznych Włoch, dzięki nowej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk to smak wakacji!

Mokate Cappuccino ZERO to doskonały sposób na celebrowanie każdej chwili – to takie proste! Mokate Cappuccino ZERO to doskonały sposób na celebrowanie każdej chwili – to takie proste!
Mokate Cappuccino ZERO to świetna alternatywa dla osób, które chcą cieszyć się smakiem ulubionej kawy bez wyrzeczeń. Połączenie przyjemności i dbałości o zdrowie, idealne dla tych, którzy szukają lekkiej wersji swojego ulubionego napoju, na przykład w pracy, w szkole, czy w podróży.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Starbucks debiutuje w Bielsku-Białej!
Od stycznia 2025 roku sieć kawiarni Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Czy państwowa ziemia i infrastruktura do produkcji rolnej trafią w dobre ręce?
Kryteria przetargów na dzierżawy Ośrodków Produkcji Rolniczej (OPR) stoją nadal pod dużym znakiem zapytania, a brak decyzji może poważnie zagrozić stabilności polskiego rolnictwa i bezpieczeństwu żywnościowemu kraju.

Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu
Nowe, ręcznie wytwarzane Karmelki Miętowe Extra Strong 105 g z Wawelu to doskonała propozycja dla miłośników intensywnych miętowych smaków, którzy szukają orzeźwienia w każdej chwili. Poczuj przyjemny powiew świeżości, gdziekolwiek jesteś.

więcej »

Ostatnio komentowane:

avatar
Puszyste omleciki - komentarze (1) 
, 2025-05-15 09:18:36
A to jak bym dolała cisowiankę a nie tą wodę to co omleciki niby nie wyjdą?
avatar
Europejski Dzień Śniadania: kawa z Żabki idealnym uzupełnieniem porannego pos... (1) 
, 2025-04-30 14:42:54
U mnie dzień to zaczyna się od wypicia szklanki z mineralną cisowianką. Kawę owszem pijam, ale tylko taką...
avatar
Słodki akcent na Pierwszą Komunię - eleganckie praliny od marek Solidarność i... (1) 
, 2025-04-24 09:38:56
kocham czekoladę. z goplany najbardziej lubię mikołajki karmelowe
avatar
Pizza na wynos już dostępna w Żabce! - komentarze (1) 
, 2024-11-06 13:50:38
Raz zjadłem hot doga od nich i podziękuję. Pizzę to ja wolę przez roomservice zamawiać ze swojej ulubionej...
avatar
Makaron – szybki sposób na pyszny obiad z Czosnkiem białym konserwowym OLE! -... (1) 
, 2024-10-15 07:47:07
Lubię takie szybkie dania, a teraz jak mam patelnię kohersena z nieprzywierającą powłoką to smażę potrawy z...
avatar
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) 
, 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę!
avatar
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) 
Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich...
avatar
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) 
, 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi...
avatar
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) 
, 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało...
avatar
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) 
, 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić...
więcej »