Artykuły prasowe

JESIENNE CO NIECO – NAJLEPSZE PRZEKĄSKI NA DOBRY NASTRÓJ!
Rozpoczynamy walkę z jesienną chandrą, a pomocne są w tym różne smakołyki. Co podjadać, by mieć dobry nastrój, nawet gdy za oknem słota?

Twórcy programu „Doceń polskie” nie zwalniają tempa
Dnia 25 października odbędzie się czwarta w tym roku atestacja artykułów spożywczych, których producenci ubiegają się o certyfikaty jakości programu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów będzie obradowała już po raz dwudziesty szósty!

Smak jesieni
Koniec lata i wczesna jesień zachwycają bogactwem warzyw i owoców – w szczególności wieloma odcieniami soczystej papryki, które kuszą, aby przygotować z nich gulasz madziarski lub węgierskie leczo. Charakterystycznych dla kuchni znad Balatonu nut smakowych nada im przyprawa do gulaszu i leczo Galeo.

ZM Henryk Kania podzielą się posiłkiem
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. włączają się do ogólnopolskiej zbiórki żywności pod hasłem „Podziel się posiłkiem”. W ramach akcji, pod koniec września przekażą pełnowartościowe produkty do Śląskiego Banku Żywności.

NATURALNE PIECZYWO – CZY JESZCZE ISTNIEJE?
Każdy z rozrzewnieniem wspomina smak wytwarzanego ręcznie i z naturalnych składników chleba.

JAK WALCZYĆ Z PRZEBODŹCOWANIEM DZIECKA?
Żyjemy w świecie szybkiego przepływu informacji, medialnego szumu oraz częstych zmian w naszym otoczeniu. Intensywność takiego życia źle wpływa na ludzi dorosłych powodując problemy ze zdrowiem oraz utrudniając relacje z innymi ludźmi.

Szefowie kuchni z Gdyni w półfinale międzynarodowego konkursu kulinarnego!
Dwóch adeptów sztuki kulinarnej z gdyńskich restauracji, Marcin Popielarz oraz Jan Kilański znaleźli się w gronie półfinalistów tegorocznej edycji globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej S.Pellegrino Young Chef,organizowanego od lat przez kultową włoską markę wody S.Pellegrino.

Szef kuchni z Poznania w półfinale międzynarodowego konkursu kulinarnego!
Łukasz Wącirz, szef kuchni restauracji Avocado w Poznaniu, znalazł się w gronie półfinalistów tegorocznej edycji S.Pellegrino Young Chef, globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej, organizowanego od wielu lat przez kultową włoską markę wody S.Pellegrino.

„Kielecki” - alternatywa masła
Majonez to niezbędny składnik sałatek, marynat oraz dipów. Ale…sprawdza się także jako zamiennik masła! Warto więc sięgać po niego również podczas robienia kanapek.

Największe warzywa w Polsce rosną na działce w Raciborzu
Piotr Holewa, działkowiec z Raciborza, od 5 lat hoduje największe warzywa w kraju, a do niedawna nawet w Europie. Na 3- arowej działce na wylocie z miasta rosną olbrzymie ogórki, pomidory, dynie, kabaczki, kapusty, rzodkiewki czy kalarepy.

Kapary w oleju z czosnkiem OLE!
Wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju kapary w oleju z czosnkiem OLE! doskonale podkreślą smak Twoich ulubionych południowo-europejskich dań.

Wystartował FOODPARTNER, program edukacyjny dla firm branży spożywczej
Satysfakcja pracowników jest kluczowym elementem efektywności firmy. Co zrobić, aby zatrzymać najlepszych i nie pozwolić na ich odejście? Jak umiejętnie rozwiązywać problemy w zespole, by zwiększać produktywność, minimalizować koszty i podnosić zyski?

Sieć Netto promuje produkty nagrodzone certyfikatami „Doceń polskie” - MARKI WŁASNE
Netto promuje produkty marki własnej nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Przy wszystkich sklepach sieci już dostępne są informacje o zdobytych certyfikatach, a to dopiero początek działań zaplanowanych przez Netto. Podczas XXIV atestacji żywności godłami „Doceń polskie”-

FRoSTA w meksykańskim stylu
Mieszanka czerwonej i czarnej fasoli z kukurydzą, papryką oraz komosą ryżową tworzą wegańskie Chili con quinoa. To propozycja idealna na rozgrzewający, sycący posiłek i nowość w ofercie FRoSTY.

Nowy trzcinowy od Cukru Królewskiego!
Konsumenci coraz częściej sięgają po cukier trzcinowy, doceniając jego walory na co dzień. Wychodząc naprzeciw tym potrzebom, producent Cukru Królewskiego wprowadza na rynek produkt w nowym większym opakowaniu: cukier trzcinowy 1 kg w papierowej torebce wzmocnionej od wewnątrz folią.
Wyszukiwarka:
Menu
Ostatnio dodane artykuły:
Wygraj pyszne nagrody z karmelkami Wawel
W ramach akcji konsumenci, którzy zakupią cztery opakowania karmelków Wawel - Fistaszkowe, Kukułki, Raczki lub Miętowe (w torebkach o gramaturze 105 g) i zarejestrują dowód zakupu na stronie www.karmelki.pl, otrzymają atrakcyjne nagrody. Promocja trwa od 12 maja do 30 września 2025 roku.
Orientalna nowość od Lorenz. Chrupki Curly Indian Style już w sklepach
Lorenz zaprasza w kulinarną podróż do Indii, pełnych smaków i aromatów. Nowe Curly Indian Style przenoszą w świat intensywnych przypraw i wyrazistych doznań kulinarnych.
Starbucks w Galerii Łódzkiej!
Już od 9 maja Starbucks otwiera się w Galerii Łódzkiej i zaprasza na kawy 100% Arabica, ulubione napoje i coś do przekąszenia. Zatrzymaj się tu na moment w trakcie zakupów lub spotkaj z przyjaciółmi w ciepłej, pachnącej kawą przestrzeni.
Start letniego sezonu ze Starbucks!
Na sezon wakacyjny musimy jeszcze poczekać, ale dzięki Starbucks już możemy zanurzyć się w niesamowitych smakach lata. Ciesz się pełnymi słońca dniami i czasem spędzanym na świeżym powietrzu z nowym, sezonowym napojem Melon Flavour Pearls Starbucks Refresha® drink, dostępnym już od 29 kwietnia!
Hiistoria innowacji
Działająca w sercu Polski firma EcoBean wyznacza drogę do zrównoważonej przyszłości, zmniejszając szkodliwość przemysłu kawowego i chemicznego.
Najczęściej czytane artykuły:
Kultowe cukierki z dodatkiem białka
Wawel od lat z powodzeniem łączy tradycję z innowacyjnością – tym razem wprowadza na rynek Michałki z Wawelu Protein, nową wersję kultowych cukierków z dodatkiem białka roślinnego.
Starbucks w Galerii Łódzkiej!
Już od 9 maja Starbucks otwiera się w Galerii Łódzkiej i zaprasza na kawy 100% Arabica, ulubione napoje i coś do przekąszenia. Zatrzymaj się tu na moment w trakcie zakupów lub spotkaj z przyjaciółmi w ciepłej, pachnącej kawą przestrzeni.
Kreatywne przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc to czas, gdy kuchnia staje się sercem domu.
Unosi się w niej zapach cynamonu, świeżego ciasta i… wspomnień. To właśnie wtedy sięgamy po sprawdzone smaki – a jednym z nich jest mieszanka keksowa HELIO.
Hiistoria innowacji
Działająca w sercu Polski firma EcoBean wyznacza drogę do zrównoważonej przyszłości, zmniejszając szkodliwość przemysłu kawowego i chemicznego.
Wygraj pyszne nagrody z karmelkami Wawel
W ramach akcji konsumenci, którzy zakupią cztery opakowania karmelków Wawel - Fistaszkowe, Kukułki, Raczki lub Miętowe (w torebkach o gramaturze 105 g) i zarejestrują dowód zakupu na stronie www.karmelki.pl, otrzymają atrakcyjne nagrody. Promocja trwa od 12 maja do 30 września 2025 roku.
Ostatnio komentowane:
|
Puszyste omleciki - komentarze (1) , 2025-05-15 09:18:36
A to jak bym dolała cisowiankę a nie tą wodę to co omleciki niby nie wyjdą? |
|
|
Europejski Dzień Śniadania: kawa z Żabki idealnym uzupełnieniem porannego pos... (1) , 2025-04-30 14:42:54
U mnie dzień to zaczyna się od wypicia szklanki z mineralną cisowianką. Kawę owszem pijam, ale tylko taką... |
|
|
Słodki akcent na Pierwszą Komunię - eleganckie praliny od marek Solidarność i... (1) , 2025-04-24 09:38:56
kocham czekoladę. z goplany najbardziej lubię mikołajki karmelowe |
|
|
Pizza na wynos już dostępna w Żabce! - komentarze (1) , 2024-11-06 13:50:38
Raz zjadłem hot doga od nich i podziękuję. Pizzę to ja wolę przez roomservice zamawiać ze swojej ulubionej... |
|
|
Makaron – szybki sposób na pyszny obiad z Czosnkiem białym konserwowym OLE! -... (1) , 2024-10-15 07:47:07
Lubię takie szybkie dania, a teraz jak mam patelnię kohersena z nieprzywierającą powłoką to smażę potrawy z... |
|
|
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) , 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę! |
|
|
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich... |
|
|
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) , 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi... |
|
|
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) , 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało... |
|
|
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) , 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić... |