Artykuły prasowe

JESIENNE CO NIECO – NAJLEPSZE PRZEKĄSKI NA DOBRY NASTRÓJ!

JESIENNE CO NIECO – NAJLEPSZE PRZEKĄSKI NA DOBRY NASTRÓJ!

2017-09-21

Rozpoczynamy walkę z jesienną chandrą, a pomocne są w tym różne smakołyki. Co podjadać, by mieć dobry nastrój, nawet gdy za oknem słota?

więcej »
Twórcy programu „Doceń polskie” nie zwalniają tempa

Twórcy programu „Doceń polskie” nie zwalniają tempa

2017-09-20

Dnia 25 października odbędzie się czwarta w tym roku atestacja artykułów spożywczych, których producenci ubiegają się o certyfikaty jakości programu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów będzie obradowała już po raz dwudziesty szósty!

więcej »
Smak jesieni

Smak jesieni

2017-09-20

Koniec lata i wczesna jesień zachwycają bogactwem warzyw i owoców – w szczególności wieloma odcieniami soczystej papryki, które kuszą, aby przygotować z nich gulasz madziarski lub węgierskie leczo. Charakterystycznych dla kuchni znad Balatonu nut smakowych nada im przyprawa do gulaszu i leczo Galeo.

więcej »
ZM Henryk Kania podzielą się posiłkiem

ZM Henryk Kania podzielą się posiłkiem

2017-09-19

Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. włączają się do ogólnopolskiej zbiórki żywności pod hasłem „Podziel się posiłkiem”. W ramach akcji, pod koniec września przekażą pełnowartościowe produkty do Śląskiego Banku Żywności.

więcej »
NATURALNE PIECZYWO – CZY JESZCZE ISTNIEJE?

NATURALNE PIECZYWO – CZY JESZCZE ISTNIEJE?

2017-09-15

Każdy z rozrzewnieniem wspomina smak wytwarzanego ręcznie i z naturalnych składników chleba.

więcej »
JAK WALCZYĆ Z PRZEBODŹCOWANIEM DZIECKA?

JAK WALCZYĆ Z PRZEBODŹCOWANIEM DZIECKA?

2017-09-15

Żyjemy w świecie szybkiego przepływu informacji, medialnego szumu oraz częstych zmian w naszym otoczeniu. Intensywność takiego życia źle wpływa na ludzi dorosłych powodując problemy ze zdrowiem oraz utrudniając relacje z innymi ludźmi.

więcej »
Szefowie kuchni z Gdyni w półfinale międzynarodowego konkursu kulinarnego!

Szefowie kuchni z Gdyni w półfinale międzynarodowego konkursu kulinarnego!

2017-09-15

Dwóch adeptów sztuki kulinarnej z gdyńskich restauracji, Marcin Popielarz oraz Jan Kilański znaleźli się w gronie półfinalistów tegorocznej edycji globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej S.Pellegrino Young Chef,organizowanego od lat przez kultową włoską markę wody S.Pellegrino.

więcej »
Szef kuchni z Poznania w półfinale międzynarodowego konkursu kulinarnego!

Szef kuchni z Poznania w półfinale międzynarodowego konkursu kulinarnego!

2017-09-15

Łukasz Wącirz, szef kuchni restauracji Avocado w Poznaniu, znalazł się w gronie półfinalistów tegorocznej edycji S.Pellegrino Young Chef, globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej, organizowanego od wielu lat przez kultową włoską markę wody S.Pellegrino.

więcej »
„Kielecki” - alternatywa masła

„Kielecki” - alternatywa masła

2017-09-14

Majonez to niezbędny składnik sałatek, marynat oraz dipów. Ale…sprawdza się także jako zamiennik masła! Warto więc sięgać po niego również podczas robienia kanapek.

więcej »
Największe warzywa w Polsce rosną na działce w Raciborzu

Największe warzywa w Polsce rosną na działce w Raciborzu

2017-09-14

Piotr Holewa, działkowiec z Raciborza, od 5 lat hoduje największe warzywa w kraju, a do niedawna nawet w Europie. Na 3- arowej działce na wylocie z miasta rosną olbrzymie ogórki, pomidory, dynie, kabaczki, kapusty, rzodkiewki czy kalarepy.

więcej »
Kapary w oleju z czosnkiem OLE!

Kapary w oleju z czosnkiem OLE!

2017-09-13

Wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju kapary w oleju z czosnkiem OLE! doskonale podkreślą smak Twoich ulubionych południowo-europejskich dań.

więcej »
Wystartował FOODPARTNER, program edukacyjny dla firm branży spożywczej

Wystartował FOODPARTNER, program edukacyjny dla firm branży spożywczej

2017-09-12

Satysfakcja pracowników jest kluczowym elementem efektywności firmy. Co zrobić, aby zatrzymać najlepszych i nie pozwolić na ich odejście? Jak umiejętnie rozwiązywać problemy w zespole, by zwiększać produktywność, minimalizować koszty i podnosić zyski?

więcej »
Sieć Netto promuje produkty nagrodzone certyfikatami „Doceń polskie” - MARKI WŁASNE

Sieć Netto promuje produkty nagrodzone certyfikatami „Doceń polskie” - MARKI WŁASNE

2017-09-11

Netto promuje produkty marki własnej nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Przy wszystkich sklepach sieci już dostępne są informacje o zdobytych certyfikatach, a to dopiero początek działań zaplanowanych przez Netto. Podczas XXIV atestacji żywności godłami „Doceń polskie”-

więcej »
FRoSTA w meksykańskim stylu

FRoSTA w meksykańskim stylu

2017-09-11

Mieszanka czerwonej i czarnej fasoli z kukurydzą, papryką oraz komosą ryżową tworzą wegańskie Chili con quinoa. To propozycja idealna na rozgrzewający, sycący posiłek i nowość w ofercie FRoSTY.

więcej »
Nowy trzcinowy od Cukru Królewskiego!

Nowy trzcinowy od Cukru Królewskiego!

2017-09-08

Konsumenci coraz częściej sięgają po cukier trzcinowy, doceniając jego walory na co dzień. Wychodząc naprzeciw tym potrzebom, producent Cukru Królewskiego wprowadza na rynek produkt w nowym większym opakowaniu: cukier trzcinowy 1 kg w papierowej torebce wzmocnionej od wewnątrz folią.

więcej »

Wyszukiwarka:

Menu

Ostatnio dodane artykuły:

Wygraj pyszne nagrody z karmelkami Wawel Wygraj pyszne nagrody z karmelkami Wawel
W ramach akcji konsumenci, którzy zakupią cztery opakowania karmelków Wawel - Fistaszkowe, Kukułki, Raczki lub Miętowe (w torebkach o gramaturze 105 g) i zarejestrują dowód zakupu na stronie www.karmelki.pl, otrzymają atrakcyjne nagrody. Promocja trwa od 12 maja do 30 września 2025 roku.

Orientalna nowość od Lorenz. Chrupki Curly Indian Style już w sklepach
Lorenz zaprasza w kulinarną podróż do Indii, pełnych smaków i aromatów. Nowe Curly Indian Style przenoszą w świat intensywnych przypraw i wyrazistych doznań kulinarnych.

Starbucks w Galerii Łódzkiej!
Już od 9 maja Starbucks otwiera się w Galerii Łódzkiej i zaprasza na kawy 100% Arabica, ulubione napoje i coś do przekąszenia. Zatrzymaj się tu na moment w trakcie zakupów lub spotkaj z przyjaciółmi w ciepłej, pachnącej kawą przestrzeni.

Start letniego sezonu ze Starbucks!
Na sezon wakacyjny musimy jeszcze poczekać, ale dzięki Starbucks już możemy zanurzyć się w niesamowitych smakach lata. Ciesz się pełnymi słońca dniami i czasem spędzanym na świeżym powietrzu z nowym, sezonowym napojem Melon Flavour Pearls Starbucks Refresha® drink, dostępnym już od 29 kwietnia!

Hiistoria innowacji Hiistoria innowacji
Działająca w sercu Polski firma EcoBean wyznacza drogę do zrównoważonej przyszłości, zmniejszając szkodliwość przemysłu kawowego i chemicznego.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Kultowe cukierki z dodatkiem białka Kultowe cukierki z dodatkiem białka
Wawel od lat z powodzeniem łączy tradycję z innowacyjnością – tym razem wprowadza na rynek Michałki z Wawelu Protein, nową wersję kultowych cukierków z dodatkiem białka roślinnego.

Starbucks w Galerii Łódzkiej!
Już od 9 maja Starbucks otwiera się w Galerii Łódzkiej i zaprasza na kawy 100% Arabica, ulubione napoje i coś do przekąszenia. Zatrzymaj się tu na moment w trakcie zakupów lub spotkaj z przyjaciółmi w ciepłej, pachnącej kawą przestrzeni.

Kreatywne przepisy z mieszanką keksową Kreatywne przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc to czas, gdy kuchnia staje się sercem domu. Unosi się w niej zapach cynamonu, świeżego ciasta i… wspomnień. To właśnie wtedy sięgamy po sprawdzone smaki – a jednym z nich jest mieszanka keksowa HELIO.

Hiistoria innowacji Hiistoria innowacji
Działająca w sercu Polski firma EcoBean wyznacza drogę do zrównoważonej przyszłości, zmniejszając szkodliwość przemysłu kawowego i chemicznego.

Wygraj pyszne nagrody z karmelkami Wawel Wygraj pyszne nagrody z karmelkami Wawel
W ramach akcji konsumenci, którzy zakupią cztery opakowania karmelków Wawel - Fistaszkowe, Kukułki, Raczki lub Miętowe (w torebkach o gramaturze 105 g) i zarejestrują dowód zakupu na stronie www.karmelki.pl, otrzymają atrakcyjne nagrody. Promocja trwa od 12 maja do 30 września 2025 roku.

więcej »

Ostatnio komentowane:

avatar
Puszyste omleciki - komentarze (1) 
, 2025-05-15 09:18:36
A to jak bym dolała cisowiankę a nie tą wodę to co omleciki niby nie wyjdą?
avatar
Europejski Dzień Śniadania: kawa z Żabki idealnym uzupełnieniem porannego pos... (1) 
, 2025-04-30 14:42:54
U mnie dzień to zaczyna się od wypicia szklanki z mineralną cisowianką. Kawę owszem pijam, ale tylko taką...
avatar
Słodki akcent na Pierwszą Komunię - eleganckie praliny od marek Solidarność i... (1) 
, 2025-04-24 09:38:56
kocham czekoladę. z goplany najbardziej lubię mikołajki karmelowe
avatar
Pizza na wynos już dostępna w Żabce! - komentarze (1) 
, 2024-11-06 13:50:38
Raz zjadłem hot doga od nich i podziękuję. Pizzę to ja wolę przez roomservice zamawiać ze swojej ulubionej...
avatar
Makaron – szybki sposób na pyszny obiad z Czosnkiem białym konserwowym OLE! -... (1) 
, 2024-10-15 07:47:07
Lubię takie szybkie dania, a teraz jak mam patelnię kohersena z nieprzywierającą powłoką to smażę potrawy z...
avatar
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) 
, 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę!
avatar
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) 
Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich...
avatar
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) 
, 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi...
avatar
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) 
, 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało...
avatar
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) 
, 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić...
więcej »