Artykuły prasowe

Świeży sok Witmar Jabłko Granat
Sok wyciskany z czterech soczystych jabłek i dwóch orientalnych granatów. Bez żadnych dodatków. Sprzedawany w wygodnej, zakręcanej butelce.
JAK POWSTAJĄ NAJLEPSZE STEKI NA ŚWIECIE?
Argentyńczycy, Hiszpanie czy Włosi to znani na świecie producenci pysznych mięs, koneserzy smaku i życia. Wiedzą jak powstaje dobry stek, że mięso potrzebuje czasu i odpowiednich warunków by nabrać soczystości i skruszeć, wiedzą także, że cały sekret tkwi w procesie suchego sezonowania mięsa.

JESIENNE CO NIECO – NAJLEPSZE PRZEKĄSKI NA DOBRY NASTRÓJ!
Rozpoczynamy walkę z jesienną chandrą, a pomocne są w tym różne smakołyki. Co podjadać, by mieć dobry nastrój, nawet gdy za oknem słota?

Twórcy programu „Doceń polskie” nie zwalniają tempa
Dnia 25 października odbędzie się czwarta w tym roku atestacja artykułów spożywczych, których producenci ubiegają się o certyfikaty jakości programu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów będzie obradowała już po raz dwudziesty szósty!

Smak jesieni
Koniec lata i wczesna jesień zachwycają bogactwem warzyw i owoców – w szczególności wieloma odcieniami soczystej papryki, które kuszą, aby przygotować z nich gulasz madziarski lub węgierskie leczo. Charakterystycznych dla kuchni znad Balatonu nut smakowych nada im przyprawa do gulaszu i leczo Galeo.

ZM Henryk Kania podzielą się posiłkiem
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. włączają się do ogólnopolskiej zbiórki żywności pod hasłem „Podziel się posiłkiem”. W ramach akcji, pod koniec września przekażą pełnowartościowe produkty do Śląskiego Banku Żywności.

NATURALNE PIECZYWO – CZY JESZCZE ISTNIEJE?
Każdy z rozrzewnieniem wspomina smak wytwarzanego ręcznie i z naturalnych składników chleba.

JAK WALCZYĆ Z PRZEBODŹCOWANIEM DZIECKA?
Żyjemy w świecie szybkiego przepływu informacji, medialnego szumu oraz częstych zmian w naszym otoczeniu. Intensywność takiego życia źle wpływa na ludzi dorosłych powodując problemy ze zdrowiem oraz utrudniając relacje z innymi ludźmi.

Szefowie kuchni z Gdyni w półfinale międzynarodowego konkursu kulinarnego!
Dwóch adeptów sztuki kulinarnej z gdyńskich restauracji, Marcin Popielarz oraz Jan Kilański znaleźli się w gronie półfinalistów tegorocznej edycji globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej S.Pellegrino Young Chef,organizowanego od lat przez kultową włoską markę wody S.Pellegrino.

Szef kuchni z Poznania w półfinale międzynarodowego konkursu kulinarnego!
Łukasz Wącirz, szef kuchni restauracji Avocado w Poznaniu, znalazł się w gronie półfinalistów tegorocznej edycji S.Pellegrino Young Chef, globalnego konkursu dla młodych talentów sztuki kulinarnej, organizowanego od wielu lat przez kultową włoską markę wody S.Pellegrino.

„Kielecki” - alternatywa masła
Majonez to niezbędny składnik sałatek, marynat oraz dipów. Ale…sprawdza się także jako zamiennik masła! Warto więc sięgać po niego również podczas robienia kanapek.

Największe warzywa w Polsce rosną na działce w Raciborzu
Piotr Holewa, działkowiec z Raciborza, od 5 lat hoduje największe warzywa w kraju, a do niedawna nawet w Europie. Na 3- arowej działce na wylocie z miasta rosną olbrzymie ogórki, pomidory, dynie, kabaczki, kapusty, rzodkiewki czy kalarepy.

Kapary w oleju z czosnkiem OLE!
Wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju kapary w oleju z czosnkiem OLE! doskonale podkreślą smak Twoich ulubionych południowo-europejskich dań.

Wystartował FOODPARTNER, program edukacyjny dla firm branży spożywczej
Satysfakcja pracowników jest kluczowym elementem efektywności firmy. Co zrobić, aby zatrzymać najlepszych i nie pozwolić na ich odejście? Jak umiejętnie rozwiązywać problemy w zespole, by zwiększać produktywność, minimalizować koszty i podnosić zyski?

Sieć Netto promuje produkty nagrodzone certyfikatami „Doceń polskie” - MARKI WŁASNE
Netto promuje produkty marki własnej nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Przy wszystkich sklepach sieci już dostępne są informacje o zdobytych certyfikatach, a to dopiero początek działań zaplanowanych przez Netto. Podczas XXIV atestacji żywności godłami „Doceń polskie”-
Wyszukiwarka:
Menu
Ostatnio dodane artykuły:
Dołącz do Starbucks i Snoopy’ego w świętowaniu Dnia Ziemi!
Starbucks obchodzi Miesiąc Dobroci, którego zwieńczeniem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Marka zachęca do działań na rzecz planety i lokalnych społeczności. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku!
Crunchips z nową edycją limitowaną w wakacyjnej odsłonie
Słońce, znajomi, dobra zabawa i ulubione przekąski – to przepis na idealne, pełne wrażeń lato, które zbliża się wielkimi krokami. Crunchips rozpoczyna sezon letni już teraz, wprowadzając nową edycję limitowaną Summer edition.
Kreatywne przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc to czas, gdy kuchnia staje się sercem domu.
Unosi się w niej zapach cynamonu, świeżego ciasta i… wspomnień. To właśnie wtedy sięgamy po sprawdzone smaki – a jednym z nich jest mieszanka keksowa HELIO.
Sezonowe smaki w ofercie Wawel
Wawel prezentuje limitowaną edycję słodyczy stworzoną z myślą o wiośnie. W ofercie znajdziemy nowe, sezonowe smaki, starannie dobrane składniki i unikalne kompozycje. To idealna propozycja dla tych, którzy szukają świeżości, lekkości i wyjątkowego smaku w słodkiej formie.
Rozgrzewające potrawy w nowej odsłonie. Sprawdź, jak umami zmienia oblicze tradycyjnych potraw
Zimowa aura daje się we znaki? Umil sobie chłodne dni pysznymi i rozgrzewającymi posiłkami. Sięgnij po przepisy z VEGETA UMAMI i odkryj na nowo smak ulubionych potraw.
Najczęściej czytane artykuły:
Rozgrzewające potrawy w nowej odsłonie. Sprawdź, jak umami zmienia oblicze tradycyjnych potraw
Zimowa aura daje się we znaki? Umil sobie chłodne dni pysznymi i rozgrzewającymi posiłkami. Sięgnij po przepisy z VEGETA UMAMI i odkryj na nowo smak ulubionych potraw.
Kreatywne przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc to czas, gdy kuchnia staje się sercem domu.
Unosi się w niej zapach cynamonu, świeżego ciasta i… wspomnień. To właśnie wtedy sięgamy po sprawdzone smaki – a jednym z nich jest mieszanka keksowa HELIO.
Crunchips z nową edycją limitowaną w wakacyjnej odsłonie
Słońce, znajomi, dobra zabawa i ulubione przekąski – to przepis na idealne, pełne wrażeń lato, które zbliża się wielkimi krokami. Crunchips rozpoczyna sezon letni już teraz, wprowadzając nową edycję limitowaną Summer edition.
Sezonowe smaki w ofercie Wawel
Wawel prezentuje limitowaną edycję słodyczy stworzoną z myślą o wiośnie. W ofercie znajdziemy nowe, sezonowe smaki, starannie dobrane składniki i unikalne kompozycje. To idealna propozycja dla tych, którzy szukają świeżości, lekkości i wyjątkowego smaku w słodkiej formie.
Karnawał z popcornem HELIO – chrupiąca przyjemność na każdą okazję!
Karnawał to czas radości, tańca i wyjątkowych smaków! Niezależnie od tego, czy organizujesz wielką imprezę, czy kameralne spotkanie, nie może zabraknąć pysznych przekąsek.
Ostatnio komentowane:
|
Pizza na wynos już dostępna w Żabce! - komentarze (1) , 2024-11-06 13:50:38
Raz zjadłem hot doga od nich i podziękuję. Pizzę to ja wolę przez roomservice zamawiać ze swojej ulubionej... |
|
|
Makaron – szybki sposób na pyszny obiad z Czosnkiem białym konserwowym OLE! -... (1) , 2024-10-15 07:47:07
Lubię takie szybkie dania, a teraz jak mam patelnię kohersena z nieprzywierającą powłoką to smażę potrawy z... |
|
|
Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce - komen... (1) , 2024-10-01 09:04:50
Ciekawe propozycje, chociaż ja i tak wolę na wynos pizzę z włoskiej restauracji przez roomservice zamawiać. A... |
|
|
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) , 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę! |
|
|
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich... |
|
|
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) , 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi... |
|
|
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) , 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało... |
|
|
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) , 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić... |
|
|
Dania dla najmłodszych oraz kanapki – Maczfit rozszerza ofertę dla klientów -... (1) , 2022-09-21 08:39:00
Jestem na cateringu dietetycznym Blue po to by schudnąć, ale swoim dzieciom normalnie robię kanapki i jedzenie do... |
|
|
DOMOWY SMAK MARCHEWKI - komentarze (1) , 2011-03-07 15:22:52
If some one desires to be updated with hottest technologies after that he must be go to see this website and be up... |