Artykuły prasowe

Intrygujący jak imbir

Intrygujący jak imbir

2017-04-07

Odrobina Azji w kuchni czy powrót do staropolskich przepisów? W obu przypadkach niezbędny będzie imbir. Ten od Galeo sprawdzi się w daniach słodkich i na ostro, a także w rozgrzewających napojach.

więcej »
Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu

Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu

2017-04-07

Najważniejszym i najbardziej celebrowanym posiłkiem świątecznym jest wielkanocne śniadanie. Jak je przygotować, by pozostać wiernym tradycji, a jednocześnie zaskoczyć nowymi, pysznymi, a przede wszystkim zdrowymi pomysłami? Idealną odpowiedzią są kanapki!

więcej »
O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt

O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt

2017-04-07

Jak zawsze będzie obficie: pachnące mięsa, gęste zupy, tradycyjne jajka, sałaty i sałatki, słodkie ciasta. O tym, co zrobić, aby Święta Wielkanocne nie okazały się dla nas zbyt „ciężkie” w skutkach, opowiada Iwonna Niegowska, żywieniowiec marki Knorr.

więcej »
Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówkach na całym świecie?

Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówkach na całym świecie?

2017-04-07

Szkolna stołówka, a w niej serwowane ryby, warzywa, sery i wodorosty. To nie menu wykwintnej restauracji, ale obiady serwowane na szkolnych stołówkach na całym świecie. Co mogą zobaczyć na swoich talerzach uczniowie w innych krajach Europy, w Azji i Stanach Zjednoczonych?

więcej »
Raport FRoSTY: skład ma znaczenie

Raport FRoSTY: skład ma znaczenie

2017-04-06

Zaufanie do marki oraz dostępność – to dwa główne czynniki, którymi kierują się Polacy, kupując dania gotowe. Coraz więcej konsumentów podkreśla również, że to właśnie dokładna informacja dotycząca składu, skłania ich do wyboru konkretnego produktu –wynika z raportu opracowanego na zlecenie FRoSTY.

więcej »

Wielkanocna lista słodkich przebojów

2017-04-06

Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść.

więcej »
Bochenek czystoziarnisty – źródło wartościowej energii

Bochenek czystoziarnisty – źródło wartościowej energii

2017-04-06

Wysokojakościowy chleb to niezastąpione źródło błonnika i składników odżywczych. Uwzględniając go w swoim codziennym jadłospisie dostarczymy organizmowi czystą dawkę energii.

więcej »
Chrzan od WSP Społem na wielkanocnym stole

Chrzan od WSP Społem na wielkanocnym stole

2017-04-06

Święta to czas kiedy na naszych stołach pojawiają się pyszne, tradycyjne potrawy. W czasie Wielkanocy nie może zabraknąć faszerowanych jajek, żurku, wędlin, sałatek czy pasztetów. Dzięki odpowiednim składnikom – takim jak chrzan – można nadać im niepowtarzalny, wyborny smak.

więcej »

Nowość - Żurek Razowy Jak u Mamy WINIARY!

2017-04-06

Pyszna nowość na Wielkanoc - Żurek Razowy Jak u Mamy WINIARY!

więcej »

MAKRO wprowadza usługę płatności elektronicznych dla ODIDO

2017-04-06

Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska wprowadza usługę płatności elektronicznych dla franczyzobiorców sklepów ODIDO. Oferta wyróżnia się korzystną prowizją za płatności kartą i około 20% wyższą marżą na sprzedaży doładowań niż dostępne dla właścicieli sklepów indywidualnie.

więcej »

Sprytny sposób na udane Święta Wielkanocne

2017-04-05

Święta Wielkanocne to moment, gdy na stołach pojawiają się tradycyjne potrawy. Wśród nich nie może zabraknąć chrzanu. Warto przygotować się na przyjęcie miłośników wariantów bardziej łagodnych i postawić na stole słoiczek nowego chrzanu śmietankowego Krakus.

więcej »
Perlage Tasting Club z winami z Bordeaux

Perlage Tasting Club z winami z Bordeaux

2017-04-05

Marcowe spotkanie w koncepcie restauracyjnym Water&Wine ze specjalnym udziałem Nicolasa Chemineau z Dourthe Vineyards.

więcej »

Wspólne wartości, by tworzyć wartość

2017-04-04

Już po raz 7. Grupa Ferrero International zaprezentowała Raport „Społeczna Odpowiedzialność Biznesu”. Grupa, oprócz aktywności w obszarze CSR, przedstawia w nim informacje związane z działalnością rynkową.

więcej »
Wielkanocny Kiermasz w Centrum Handlowym Blue City

Wielkanocny Kiermasz w Centrum Handlowym Blue City

2017-04-04

Jak co roku w okresie przedświątecznym w Blue City działać będzie Kiermasz Wielkanocny. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 6-14 kwietnia. Klienci, którzy wybiorą się do Centrum w tym czasie, będą mogli poczuć Święta wszystkimi zmysłami.

więcej »
Hard – Ice pochwali się swoją ofertą podczas EuroGastro w Warszawie

Hard – Ice pochwali się swoją ofertą podczas EuroGastro w Warszawie

2017-04-04

Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to najważniejsze i największe wydarzenie targowe w Polsce dedykowane branży HoReCa. Trzydniowa wystawa rozpocznie się 5 kwietnia. Podczas wydarzenia, które odbędzie się w Stolicy, swoją ofertę przedstawi Hard – Ice, polski producent maszyn do lodów.

więcej »

Wyszukiwarka:

Menu

Ostatnio dodane artykuły:

Grzyby w listopadzie – przepisy na smaczne dania Grzyby w listopadzie – przepisy na smaczne dania
Grzyby w listopadzie? Choć jesień powoli się kończy, miłośnicy grzybobrania wciąż mogą liczyć na ciekawe znaleziska. Ostatnie dni jesieni są doskonałym czasem na poszukiwanie leśnych skarbów, takich jak gąski, boczniaki, czy opieńki.

Rozgrzewające i pełne zdrowia Rozgrzewające i pełne zdrowia
Przepisy na proste dania z jesiennych warzyw i owoców

Sezonowe skarby listopada Sezonowe skarby listopada
Te warzywa i owoce wzmocnią zdrowie i odporność.

Autentyczne smaki Italii w Atrium Biała – zapraszamy na wyjątkowy Jarmark Włoski! Autentyczne smaki Italii w Atrium Biała – zapraszamy na wyjątkowy Jarmark Włoski!
Poczuj smak prawdziwych włoskich specjałów w Atrium Biała! Od 12 aż do 23 listopada zapraszamy na Jarmark Włoski, który przeniesie was prosto do słonecznej Italii. W sercu Białegostoku czekają świeże makarony, aromatyczne sery, oliwy i wiele innych smakowitych przysmaków!

Magia Świąt w Starbucks - napoje, które podbiją Twoje serce! Magia Świąt w Starbucks - napoje, które podbiją Twoje serce!
Świąteczna atmosfera zawitała do Starbucks, a wraz z nią wyczekane, sezonowe klasyki i nowość - Fudge Brownie Hot Chocolate! W ferworze świątecznych przygotowań warto więc znaleźć chwilę dla siebie, by zasmakować w niezwykłych napojach i słodkich przekąskach już od 5 listopada.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

NicNac’s zabiera konsumentów w egzotyczną podróż z nową edycją limitowaną Curry Explosion
Marka NicNac’s po raz kolejny zabiera konsumentów w podróż po smakach świata. Tym razem motywem przewodnim jest curry – przyprawa, która jest sercem kuchni indyjskiej.

Wznieś analizę zawartości wilgoci na wyższy poziom dzięki wagosuszarkom MB nowej generacji od OHA Wznieś analizę zawartości wilgoci na wyższy poziom dzięki wagosuszarkom MB nowej generacji od OHA
Wznieś analizę zawartości wilgoci na wyższy poziom dzięki wagosuszarkom MB nowej generacji od OHAUS

Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.

Przerażająco dobra oferta w Pizza Hut! Premierowa The Black Pizza już dostępna
Już od 15 października w menu wszystkich restauracji Pizza Hut czeka wielka halloweenowa premiera - The Black Pizza. To debiut oryginalnej oferty, ale marka już teraz zapowiada, że zamierza co roku celebrować straszny sezon w Polsce! Cukierek albo... pizza?

Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych! Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.

więcej »

Ostatnio komentowane:

avatar
Makaron – szybki sposób na pyszny obiad z Czosnkiem białym konserwowym OLE! -... (1) 
, 2024-10-15 07:47:07
Lubię takie szybkie dania, a teraz jak mam patelnię kohersena z nieprzywierającą powłoką to smażę potrawy z...
avatar
Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce - komen... (1) 
, 2024-10-01 09:04:50
Ciekawe propozycje, chociaż ja i tak wolę na wynos pizzę z włoskiej restauracji przez roomservice zamawiać. A...
avatar
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) 
, 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę!
avatar
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) 
Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich...
avatar
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) 
, 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi...
avatar
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) 
, 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało...
avatar
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) 
, 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić...
avatar
Dania dla najmłodszych oraz kanapki – Maczfit rozszerza ofertę dla klientów -... (1) 
, 2022-09-21 08:39:00
Jestem na cateringu dietetycznym Blue po to by schudnąć, ale swoim dzieciom normalnie robię kanapki i jedzenie do...
avatar
DOMOWY SMAK MARCHEWKI - komentarze (1) 
, 2011-03-07 15:22:52
If some one desires to be updated with hottest technologies
after that he must be go to see this website and be up...
avatar
MLEKOVITA po raz kolejny zwycięzcą Rankingu Spółdzielni Mleczarskich Polskiej... (1) 
, 2021-09-10 16:18:01
należało im się
więcej »