Artykuły prasowe

Tradycja rodzinnych śniadań

Tradycja rodzinnych śniadań

2016-03-14

Obecny tryb życia wielu ludzi charakteryzuje się dużą intensywnością. Praca, zajęcia dodatkowe, dom, praca... Często brakuje nam czasu na spotkania, a przede wszystkim beztroskie chwile z najbliższymi. Co zrobić, by nie zatracić w ciągłym biegu tych najważniejszych relacji?

więcej »
Dżemy Stovit – szeroki wachlarz smaków

Dżemy Stovit – szeroki wachlarz smaków

2016-03-14

Dżemy Stovit to nie tylko bogactwo smaków i owoców zamkniętych w słoiczku. To przede wszystkim najwyższa jakość – oryginalna receptura, specjalistyczny proces technologiczny oraz najlepszej klasy surowce.

więcej »
Sałatka jarzynowa – na co dzień i od święta

Sałatka jarzynowa – na co dzień i od święta

2016-03-14

Podczas wielkanocnego śniadania pojawia się w towarzystwie wędlin, jajek czy żurku. Posiada tak wielu zwolenników, że bez wahania można nazwać ją polskim klasykiem. Sałatka jarzynowa – bo o niej mowa, to danie uwielbiane niemal przez wszystkich Polaków.

więcej »
Białe sosy od WSP Społem

Białe sosy od WSP Społem

2016-03-14

Koneserom dań z charakterem Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” poleca kremowe Sosy Kieleckie! Dodatki te idealnie podkreślą smak wielkanocnych potraw oraz nadadzą im wyrazistości.

więcej »
Jak mazurek to tylko z Warmii i Mazur! Kulinarna podróż do Krainy Tysiąca Jezior

Jak mazurek to tylko z Warmii i Mazur! Kulinarna podróż do Krainy Tysiąca Jezior

2016-03-11

Klops z jajkiem i babka ziemniaczana ze skwarkami - to tylko niektóre specjały przygotowywane na Wielkanoc na Warmii i Mazurach. O charakterystycznych dla tego regionu smakołykach opowiadają przedstawicielki firmy OCTIM z Olsztynka. Kulinarną podróż zwieńczy przepis na lekką sałatkę.

więcej »
Pora na lekką kuchnię, czyli co jeść wiosną?

Pora na lekką kuchnię, czyli co jeść wiosną?

2016-03-11

Nadchodzi długo wyczekiwana wiosna. Czas pożegnać ciężkie, sycące i rozgrzewające dania na rzecz lekkich posiłków na bazie sezonowych warzyw. Taka kuchnia to nie tylko bogactwo witamin i kolorów, ale świetny sposób na poprawę nastroju i pozbycie się zbędnych kilogramów po leniwej zimie.

więcej »
Naturalnie aromatyczne przyprawy od Delecty

Naturalnie aromatyczne przyprawy od Delecty

2016-03-11

Domowe wypieki to radość, którą możemy dzielić się z bliskimi na co dzień. Dzięki nowym przyprawom Delecty: Cukrowi o smaku cytrynowym (pierwszy na rynku!), Przyprawie do szarlotki i Przyprawie do sernika domowe ciasta i desery zyskają głęboki aromat korzeni i cytrusów.

więcej »
Kurczak z piekarnika  w orientalnym wydaniu –   nowy WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka  w śmiet

Kurczak z piekarnika w orientalnym wydaniu – nowy WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka w śmiet

2016-03-10

Każdy z nas chciałby codziennie zaskakiwać bliskich pożywnym i oryginalnym obiadem. Często jednak brakuje nam pomysłów na pyszne, a jednocześnie oryginalne dania, które będą smakować całej rodzinie.

więcej »
Wiosenne trio na talerzu – Surówka Wiosenna

Wiosenne trio na talerzu – Surówka Wiosenna

2016-03-10

Zimną na na naszych talerzach królują ciężkostrawne potrawy. Z nostalgią wspominamy świeże nowalijki, jeszcze całkiem niedawno tak łatwo dostępne. Na szczęście wiosna znów może zawitać w naszej kuchni z surówkami Marwit.

więcej »
Ustawa jak hamulec dla handlu

Ustawa jak hamulec dla handlu

2016-03-08

Rozmowa z Mateuszem Wiśniewskim, wiceprezesem Kolportera.

więcej »
Rynek sosów gotowych rośnie. Perspektywy rozwoju są obiecujące

Rynek sosów gotowych rośnie. Perspektywy rozwoju są obiecujące

2016-03-07

- 2015 rok był dla naszej spółki bardzo udany. Udało nam się zrealizować założony wzrost sprzedaży i urosnąć ponad rynek, przy poprawie rentowności. Jesteśmy zadowoleni z 2015 r. i ambitnie podchodzimy do 2016 r.

więcej »
ERP w zakładzie pracy chronionej

ERP w zakładzie pracy chronionej

2016-03-07

Spółdzielnia „POKÓJ” – producent znanych w Polsce i za granicą słodyczy, w tym popularnych „krówek” – wdrożył system ERP Navireo firmy InsERT. Zastosowane narzędzie usprawniło zarządzanie zakładem pracy chronionej, szczególnie w obszarze kadrowo-płacowym.

więcej »
Wyjątkowo pyszny Dzień Kobiet z marką WINIARY!

Wyjątkowo pyszny Dzień Kobiet z marką WINIARY!

2016-03-07

W Dniu Kobiet każdy mężczyzna chce obdarować wyjątkowe kobiety w swoim życiu drobnym upominkiem czy miłym gestem. Jeżeli jednak panowie chcieliby zaskoczyć swoją wybrankę w tym roku czymś innym niż tradycyjne kwiaty czy czekoladki to proponujemy zamianę ról w kuchni.

więcej »
Ketchupy Kieleckie w programie „Doceń polskie”

Ketchupy Kieleckie w programie „Doceń polskie”

2016-03-04

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” ma się czym pochwalić, gdyż kolejne wyroby z jej portfolio, otrzymały prestiżowe wyróżnienie! Godłem „Doceń Polskie” oraz certyfikat programu wyróżniono Ketchupy Kieleckie.

więcej »
Zdrowe przekąski na Jarmarku Regionalnym w Porcie Łódź

Zdrowe przekąski na Jarmarku Regionalnym w Porcie Łódź

2016-03-03

Rusza kolejny Jarmark Produktów Regionalnych. W Porcie Łódź w dniach od 3-ego do 6-ego marca pojawią się lokalni producenci, którzy zaoferują Klientom przysmaki regionów.

więcej »

Wyszukiwarka:

Menu

Ostatnio dodane artykuły:

Czy państwowa ziemia i infrastruktura do produkcji rolnej trafią w dobre ręce?
Kryteria przetargów na dzierżawy Ośrodków Produkcji Rolniczej (OPR) stoją nadal pod dużym znakiem zapytania, a brak decyzji może poważnie zagrozić stabilności polskiego rolnictwa i bezpieczeństwu żywnościowemu kraju.

Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu
Nowe, ręcznie wytwarzane Karmelki Miętowe Extra Strong 105 g z Wawelu to doskonała propozycja dla miłośników intensywnych miętowych smaków, którzy szukają orzeźwienia w każdej chwili. Poczuj przyjemny powiew świeżości, gdziekolwiek jesteś.

Starbucks debiutuje w Bielsku-Białej!
Od stycznia 2025 roku sieć kawiarni Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Nowa letnia oferta od Starbucks, która przeniesie cię do Włoch!
Już od 24 czerwca w Starbucks przeniesiemy się do słonecznych Włoch, dzięki nowej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk to smak wakacji!

Mokate Cappuccino ZERO to doskonały sposób na celebrowanie każdej chwili – to takie proste! Mokate Cappuccino ZERO to doskonały sposób na celebrowanie każdej chwili – to takie proste!
Mokate Cappuccino ZERO to świetna alternatywa dla osób, które chcą cieszyć się smakiem ulubionej kawy bez wyrzeczeń. Połączenie przyjemności i dbałości o zdrowie, idealne dla tych, którzy szukają lekkiej wersji swojego ulubionego napoju, na przykład w pracy, w szkole, czy w podróży.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Starbucks debiutuje w Bielsku-Białej!
Od stycznia 2025 roku sieć kawiarni Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Czy państwowa ziemia i infrastruktura do produkcji rolnej trafią w dobre ręce?
Kryteria przetargów na dzierżawy Ośrodków Produkcji Rolniczej (OPR) stoją nadal pod dużym znakiem zapytania, a brak decyzji może poważnie zagrozić stabilności polskiego rolnictwa i bezpieczeństwu żywnościowemu kraju.

Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu
Nowe, ręcznie wytwarzane Karmelki Miętowe Extra Strong 105 g z Wawelu to doskonała propozycja dla miłośników intensywnych miętowych smaków, którzy szukają orzeźwienia w każdej chwili. Poczuj przyjemny powiew świeżości, gdziekolwiek jesteś.

więcej »

Ostatnio komentowane:

avatar
Puszyste omleciki - komentarze (1) 
, 2025-05-15 09:18:36
A to jak bym dolała cisowiankę a nie tą wodę to co omleciki niby nie wyjdą?
avatar
Europejski Dzień Śniadania: kawa z Żabki idealnym uzupełnieniem porannego pos... (1) 
, 2025-04-30 14:42:54
U mnie dzień to zaczyna się od wypicia szklanki z mineralną cisowianką. Kawę owszem pijam, ale tylko taką...
avatar
Słodki akcent na Pierwszą Komunię - eleganckie praliny od marek Solidarność i... (1) 
, 2025-04-24 09:38:56
kocham czekoladę. z goplany najbardziej lubię mikołajki karmelowe
avatar
Pizza na wynos już dostępna w Żabce! - komentarze (1) 
, 2024-11-06 13:50:38
Raz zjadłem hot doga od nich i podziękuję. Pizzę to ja wolę przez roomservice zamawiać ze swojej ulubionej...
avatar
Makaron – szybki sposób na pyszny obiad z Czosnkiem białym konserwowym OLE! -... (1) 
, 2024-10-15 07:47:07
Lubię takie szybkie dania, a teraz jak mam patelnię kohersena z nieprzywierającą powłoką to smażę potrawy z...
avatar
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) 
, 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę!
avatar
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) 
Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich...
avatar
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) 
, 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi...
avatar
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) 
, 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało...
avatar
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) 
, 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić...
więcej »