Artykuły prasowe

Jesienny Festiwal Wina North Coast za nami

Jesienny Festiwal Wina North Coast za nami

2016-11-02

W restauracji San Lorenzo w Warszawie odbyło się spotkanie miłośników wina w ramach Jesiennego Festiwalu Wina 2016. Organizatorem wydarzenia była firma North Coast, dystrybutor wysokogatunkowych produktów spożywczych pochodzących głównie z Włoch.

więcej »
Moda na zakupy online

Moda na zakupy online

2016-10-29

Robienie zakupów przez internet stało się już prawdziwą modą, wielu z nas zamawia coraz więcej, korzystając ze znanych portali aukcyjnych. Nawet tego nie zauważając, przenosimy się z robieniem zakupów do sieci.

więcej »
Największe targi franczyzowe zakończone

Największe targi franczyzowe zakończone

2016-10-29

3 dni wypełnione licznymi spotkaniami. Ponad 170 franczyzodawców. A do tego niemal 7 tys. przedsiębiorców zainteresowanych otwarciem własnej firmy pod znaną marką – tak w skrócie podsumować można ostatnie Targi Franczyza 2016.

więcej »
A ja na to pomidor!

A ja na to pomidor!

2016-10-28

Świeże, soczyste pomidory kojarzą nam się głównie z latem. Uwielbiamy urozmaicać nimi niemalże każdy posiłek. Jednak co w przypadku, kiedy ciepłe dni dobiegną końca, a z półek sklepów znikną te aromatyczne, polskie warzywa?

więcej »

Krewetki marki własnej Netto z linii Premieur z certyfikatem MSC

2016-10-28

Premieur to luksusowa linia produktów marki własnej od sieci sklepów Netto. W bogatej i różnorodnej ofercie znajduje się wiele produktów idealnych na świąteczny stół, w tym sery, wędliny, słodycze, soki oraz owoce morza.

więcej »
Flaczki odkryte na nowo

Flaczki odkryte na nowo

2016-10-27

Aromatyczne, sycące i bardzo tradycyjne. Flaczki są znane od wieków, ale nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa. Mogą być klasyczne, z kurczaka albo wegetariańskie. W każdej wersji charakteru nada im przyprawa do flaków Galeo.

więcej »

Program „Doceń polskie”. XXII audyt żywności w liczbach

2016-10-27

27 października w Sosnowcu odbyła się XXII certyfikacja żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Trwa liczenie punktów przyznanych żywności przez ekspertów z branży spożywczej.

więcej »
Debata „Razem, by nie marnować żywności”: Deklaracja Tesco o przekazywaniu żywności potrzebującym

Debata „Razem, by nie marnować żywności”: Deklaracja Tesco o przekazywaniu żywności potrzebującym

2016-10-27

Do 2020 roku wszystkie sklepy Tesco w Polsce i Europie Środkowej umożliwią organizacjom charytatywnym odbieranie nadwyżek żywności - to jedna z deklaracji, jaka padła podczas debaty „Razem, by nie marnować żywności”.

więcej »
TOP 5 RESTAURACJI Z NIEZWYKŁYM WNĘTRZEM

TOP 5 RESTAURACJI Z NIEZWYKŁYM WNĘTRZEM

2016-10-27

Wnętrze restauracji może wprowadzić gości w szampański nastrój lub sprawić, że będą chcieli z lokalu jak najszybciej…uciec.

więcej »

Kolejne otwarcie supermarketu Mila odbyło się 20 października w Bydgoszczy!

2016-10-27

Sieć Mila stawia na rozwój kluczowych kategorii i dynamicznie je rozwija. Już w ponad 140 placówkach handlowych klienci mogą znaleźć świeże pieczywo, wypiekane dzięki nowoczesnej i unikalnej technologii.

więcej »
Lato zamknięte w słoiku, czyli przetwory od Dawtony

Lato zamknięte w słoiku, czyli przetwory od Dawtony

2016-10-26

Polacy to prawdziwi smakosze owoców. Teraz wyjątkowym smakiem jabłek, truskawki czy wiśni możemy cieszyć się także jesienią i zimą, a wszystko to dzięki dżemom i powidłom marki Dawtona, które z łatwością pomogą przywołać smaki lata.

więcej »
SIAL 2016 – eksportowa marka Perlage na największych na świecie międzynarodowych targach spożywczych

SIAL 2016 – eksportowa marka Perlage na największych na świecie międzynarodowych targach spożywczych

2016-10-26

Co dwa lata na jesieni do Paryża zjeżdżają producenci napojów i żywności z całego świata. W tym roku największe targi branży spożywczej – SIAL 2016, odbywały się między 16 a 20 października.

więcej »

"Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016" - podium dla Trójmiasta, Gorzowa Wielkopolskiego i Warszawy

2016-10-25

W piątek, 21 października odbył się finał ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016”. Na najwyższym podium stanął zespół z Trójmiasta - Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń.

więcej »
25 października - Światowy Dzień Makaronu 2016. Makaronowe fakty i mity

25 października - Światowy Dzień Makaronu 2016. Makaronowe fakty i mity

2016-10-25

Jak ugotować idealny makaron? Do jakiego sosu pasuje czerwone wino? Co to znaczy „al dente”? Sprawdzamy, co jest prawdą, a co mitem w temacie przygotowywania makaronu.

więcej »

Wyszukiwarka:

Menu

Ostatnio dodane artykuły:

Kultowe cukierki z dodatkiem białka Kultowe cukierki z dodatkiem białka
Wawel od lat z powodzeniem łączy tradycję z innowacyjnością – tym razem wprowadza na rynek Michałki z Wawelu Protein, nową wersję kultowych cukierków z dodatkiem białka roślinnego.

Dołącz do Starbucks i Snoopy’ego w świętowaniu Dnia Ziemi!
Starbucks obchodzi Miesiąc Dobroci, którego zwieńczeniem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Marka zachęca do działań na rzecz planety i lokalnych społeczności. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku!

Kreatywne przepisy z mieszanką keksową Kreatywne przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc to czas, gdy kuchnia staje się sercem domu. Unosi się w niej zapach cynamonu, świeżego ciasta i… wspomnień. To właśnie wtedy sięgamy po sprawdzone smaki – a jednym z nich jest mieszanka keksowa HELIO.

Sezonowe smaki w ofercie Wawel Sezonowe smaki w ofercie Wawel
Wawel prezentuje limitowaną edycję słodyczy stworzoną z myślą o wiośnie. W ofercie znajdziemy nowe, sezonowe smaki, starannie dobrane składniki i unikalne kompozycje. To idealna propozycja dla tych, którzy szukają świeżości, lekkości i wyjątkowego smaku w słodkiej formie.

Rozgrzewające potrawy w nowej odsłonie. Sprawdź, jak umami zmienia oblicze tradycyjnych potraw
Zimowa aura daje się we znaki? Umil sobie chłodne dni pysznymi i rozgrzewającymi posiłkami. Sięgnij po przepisy z VEGETA UMAMI i odkryj na nowo smak ulubionych potraw.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Kultowe cukierki z dodatkiem białka Kultowe cukierki z dodatkiem białka
Wawel od lat z powodzeniem łączy tradycję z innowacyjnością – tym razem wprowadza na rynek Michałki z Wawelu Protein, nową wersję kultowych cukierków z dodatkiem białka roślinnego.

Rozgrzewające potrawy w nowej odsłonie. Sprawdź, jak umami zmienia oblicze tradycyjnych potraw
Zimowa aura daje się we znaki? Umil sobie chłodne dni pysznymi i rozgrzewającymi posiłkami. Sięgnij po przepisy z VEGETA UMAMI i odkryj na nowo smak ulubionych potraw.

Kreatywne przepisy z mieszanką keksową Kreatywne przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc to czas, gdy kuchnia staje się sercem domu. Unosi się w niej zapach cynamonu, świeżego ciasta i… wspomnień. To właśnie wtedy sięgamy po sprawdzone smaki – a jednym z nich jest mieszanka keksowa HELIO.

Sezonowe smaki w ofercie Wawel Sezonowe smaki w ofercie Wawel
Wawel prezentuje limitowaną edycję słodyczy stworzoną z myślą o wiośnie. W ofercie znajdziemy nowe, sezonowe smaki, starannie dobrane składniki i unikalne kompozycje. To idealna propozycja dla tych, którzy szukają świeżości, lekkości i wyjątkowego smaku w słodkiej formie.

Dołącz do Starbucks i Snoopy’ego w świętowaniu Dnia Ziemi!
Starbucks obchodzi Miesiąc Dobroci, którego zwieńczeniem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Marka zachęca do działań na rzecz planety i lokalnych społeczności. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku!

więcej »

Ostatnio komentowane:

avatar
Słodki akcent na Pierwszą Komunię - eleganckie praliny od marek Solidarność i... (1) 
, 2025-04-24 09:38:56
kocham czekoladę. z goplany najbardziej lubię mikołajki karmelowe
avatar
Pizza na wynos już dostępna w Żabce! - komentarze (1) 
, 2024-11-06 13:50:38
Raz zjadłem hot doga od nich i podziękuję. Pizzę to ja wolę przez roomservice zamawiać ze swojej ulubionej...
avatar
Makaron – szybki sposób na pyszny obiad z Czosnkiem białym konserwowym OLE! -... (1) 
, 2024-10-15 07:47:07
Lubię takie szybkie dania, a teraz jak mam patelnię kohersena z nieprzywierającą powłoką to smażę potrawy z...
avatar
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) 
, 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę!
avatar
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) 
Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich...
avatar
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) 
, 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi...
avatar
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) 
, 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało...
avatar
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) 
, 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić...
avatar
Dania dla najmłodszych oraz kanapki – Maczfit rozszerza ofertę dla klientów -... (1) 
, 2022-09-21 08:39:00
Jestem na cateringu dietetycznym Blue po to by schudnąć, ale swoim dzieciom normalnie robię kanapki i jedzenie do...
avatar
DOMOWY SMAK MARCHEWKI - komentarze (1) 
, 2011-03-07 15:22:52
If some one desires to be updated with hottest technologies
after that he must be go to see this website and be up...
więcej »