Biała galaretka z owocami
Przezroczysta galaretka, która pięknie eksponuje dodatki, to bez wątpienia jeden z kulinarnych hitów ostatnich sezonów. W połączeniu z kolorowymi owocami, których latem nie brakuje, może być ciekawym, lekkim i smacznym deserem. A co więcej, może stać się zachętą do odkrywania owocowych smaków.
Składniki (3 porcje):
⁃ 1 opakowanie galaretki przezroczystej truskawkowo-waniliowej
⁃ 1/2 opakowania galaretki malinowej
⁃ 400 g różnych owoców sezonowych (np. porzeczek czerwonych, czarnych, agrestu, moreli, arbuza, poziomek)
⁃ 750 ml wody Mama i ja
Wykonanie:
1. Galaretki rozpuść w osobnych miskach według wskazań producenta, zalewając gorącą wodą Mama i ja.
2. Na dno trzech pucharków wylać malinową galaretkę, ostudzić i przełożyć do lodówki do momentu stężenia.
3. Owoce dokładnie umyć, obrać, a większe elementy pokroić w kostkę.
4. Osuszone owoce ułożyć na zastygniętej, czerwonej galaretce, a następnie zalać chłodną, przezroczystą galaretką. Wypełnione pucharki przełożyć do lodówki do całkowitego stężenia ich zawartości.
5. Deserki podajemy schłodzone.
Woda źródlana Mama i ja
Cena:
1,5 L – cena: 2zł
0,5 L – cena: 1,50zł
0,33 L – cena: ok. 1,2 zł
Nadesłał:
flypr
|