Cebulka marynowana srebrna OLE!
Aromatyczna, chrupiąca i kusząca srebrzystym, kolorem – taka jest cebulka marynowana srebrna OLE! Świetnie sprawdzi się zarówno jako dodatek do sałatek jak i oryginalny składnik talerza z zakąskami.
Dodaj ją do soczystych, domowych burgerów, a jej kruchość i głęboki smak zachwyci domowników
i gości. W srebrzystej cebulce ukryty jest delikatny aromat z wyczuwalną nutą gorczycy, który sprawia, że ten wyjątkowy dodatek sprawdzi się także jako gotowa przekąska, idealna do przegryzania podczas towarzyskich spotkań. Odkryj wyjątkową cebulkę marynowaną srebrną OLE! i odmień smak domowych potraw.
_______________________________
Cebulka marynowana srebrna OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 6 zł
Więcej na: www.wole-ole.pl
Pieczone warzywa w stylu OLE!
Składniki:
· pęczek botwinki z dużymi buraczkami,
· 6 marchewek,
· 1 duża cukinia,
· 2 duże bataty,
· pęczek ugotowanych szparagów,
· główka czosnku,
· ser halloumi lub inny ser na grilla,
· 3 łyżki cebulki marynowanej srebrnej OLE!,
· oliwa do polania.
Sos:
· 1/2 szklanki śmietany 18%,
· 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia,
· po 1 łyżce posiekanego koperku, szczypiorku oraz natki pietruszki,
· 1 ząbek czosnku,
· sól, pieprz
Buraczki, marchewki oraz bataty myjemy i obieramy i kroimy na mniejsze części. Cukinię kroimy na grubsze plastry. Główkę czosnku przekrawamy na pół. Warzywa, wraz z liśćmi botwinki oraz kawałkami sera wkładamy do żaroodpornego naczynia (wcześniej ułożyć na nim papier do pieczenia). Obficie polewamy oliwą i posypujemy solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Pieczemy w 180C przez ok. 30 min do miękkości. W tym czasie dokładnie mieszamy sos śmietanowy do warzyw. Na ok.3 minuty przed końcem dodajemy cebulki OLE!. Danie podajemy na ciepło lub zimno z sosem śmietanowym.
Nadesłał:
Piarowieczkrwiikosci
|