Cold Brew, czyli idealna kawa na lato!
Tego lata zapraszamy do Costa Coffee na kawę w delikatnej, ale mocno pobudzającej odsłonie.
Cold Brew to idealny wybór dla spragnionych orzeźwienia. Ta zimna kawa serwowana jest w wersji klasycznej lub z aksamitną, mleczną pianką. A fanów owocowo-wakacyjnych smaków oczaruje wersja truskawkowa!
Cold Brew to kawa niezwykła. W odróżnieniu od kaw z ekspresu ciśnieniowego, Cold Brew przygotowywane jest w niskiej temperaturze. Najwyższej jakości kolumbijska kawa macerowana jest przez 20 godzin, dzięki czemu uzyskuje subtelny smak bez goryczki i kwasowości. Dodatkowo, kawa jest niskokaloryczna i ma moc podwójnego espresso. Cold Brew to naturalne pobudzenie w postaci czystej, kawowej esencji. Idealna propozycja na upalny dzień.
W letnim menu Costa Coffee znajdziemy klasyczne Cold Brew w wersji bez mleka oraz w opcji z zimną, mleczną pianką, która konsystencją przypomina gęsty, aksamitny jogurt. Natomiast pyszne Cold Brew truskawkowe serwowane jest z posypką z liofilizowanych truskawek oraz z puree z tych słodkich owoców.
Lato w Costa Coffee upływa na zimnej, orzeźwiającej kawowej fali!
Biuro prasowe Costa Coffee:
Julia Walczak-Borowiec
Garden of Words
j.walczak@gardenofwords.pl
tel. +48 512 315 629
O COSTA COFFEE POLSKA:
Costa Coffee jest obecna w Polsce od 2012 roku i obecnie jest największą siecią kawiarni w naszym kraju. Prowadzi ponad 150 kawiarni oraz 350 kawomatów Costa Express, które znajdują się na stacjach Shell i w wybranych punktach Carrefour Express. Lokale Costa Coffee usytuowane są najczęściej przy tzw. high-streetach oraz centrach handlowych w dużych i średnich miastach. Sieć prowadzi dynamiczną ekspansję i systematycznie otwiera nowe lokale w miastach, w których do tej pory nie była obecna.
Historia Costa Coffee sięga 1971 roku, gdy pochodzący z Włoch bracia Sergio i Bruno Costa założyli pierwszą kawiarnię w Londynie, w której kawa przyrządzana była na bazie ziaren niepowtarzalnej, autorskiej mieszanki Mocha Italia. Tym samym rozpoczęli działalność w Wielkiej Brytanii pod nazwą Costa.
Costa Coffee jako jedyna sieć kawiarni na świecie posiada własną palarnię kawy, która znajduje się w Londynie. Ziarna kaw wypalane są tam metodą wolnego palenia, przez co wydobyty aromat jest pełniejszy, a smak głębszy. Warto podkreślić, że kryteria Costa Coffee są wyjątkowo wymagające, ponieważ jedynie 1% kawy wyprodukowanej
na świecie spełnia warunki, by znaleźć się w mieszance ziaren Mocha Italia. Wykorzystywane ziarna w 100% pochodzą z plantacji posiadających Rainforest Alliance Certifed™, które wspierają ochronę lasów deszczowych.
W kawiarniach Costa Coffee proces przygotowywania kawy jest zatem w pełni kontrolowany –
od pozyskania ziaren, przez ich kompozycję i proces wolnego wypalania, aż po przygotowywanie kawy przez wyszkolonych baristów. Costa Cofffee gwarantuje najwyższej jakości kawę, bogate, różnorodne menu oraz profesjonalną obsługę. W ofercie znajdziemy zestawy śniadaniowe, desery, ciasta oraz sezonowe kawy. Menu kawiarni jest stale rozszerzane i modyfikowane tak, by spełniać oczekiwania najbardziej wymagających gości.
Nadesłał:
k.gasior@gardenofwords.pl
|