Dworski ze słonecznikiem na śniadanie
Brak pomysłów na ciekawe i smaczne śniadanie? Niezastąpionym rozwiązaniem będą… kanapki! Sezonowe warzywa i świeże pieczywo z ziarnami to smaczne i zdrowe połączenie!
Tym bardziej, że lato to doskonały czas, aby do codziennego jadłospisu wprowadzić przekąski, które pozwolą zachować uczucie lekkości. Co ciekawe, w tym przypadku nie tylko owsianka z owocami, ale także pyszne kanapki z chlebem od Piekarni AK Otrębusy sprawdzą się doskonale!
Chleb dworski jest przygotowywany na bazie mąki żytniej i zakwasie żytnim. Nie brakuje w nim również ziaren słonecznika i siemienia lnianego. Ponadto nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów. Jest pokrojony i pakowany, dlatego świetnie sprawdzi się również na pikniku czy podróży. Wypieki Piekarni Ciekierni Otrębusy powstają według tradycyjnych receptur, tylko ze składników najlepszej jakości.
Jajka sadzone na żytnim pieczywie z dodatkiem ziaren słonecznika to pyszna propozycja na śniadania, a do tego bardzo szybka w przygotowaniu. Kromki chleba dworskiego posmarowane pesto z natki pietruszki z plastrami żółtego sera należy zapiec w piekarniku przez ok. 5 minut. Na chrupiącym pieczywie z lekko roztopionym serem powinna znaleźć się kolejno rukola, szynka, jajko sadzone. Do tego ulubione warzywa np. pomidora, paprykę, ogórka i rzodkiewkę doprawione solą i pieprzem oraz odrobiną sosu balsamicznego.
Smacznego!
Gramatura: 360 g
Cena w sklepach firmowych: 4,30 zł/szt.