Kurczak Zagrodowy z Podlasia Produktem Wysokiej Jakości 2019
Kurczak Zagrodowy z Podlasia otrzymał certyfikat Dobry Produkt 2019 w kategorii Produkt Wysokiej Jakości. Tego wybory dokonało grono uznanych ekspertów, szefów kuchni i influencerów kulinarnych oraz dziennikarzy zajmujących się tematyką spożywczą i kulinarną.
Kurczak Zagrodowy to bez wątpienia produkt klasy premium. Chowany jest w naturalnych warunkach, w małych, rodzinnych gospodarstwach z dala od dużych miast. Chów Kurczaka Zagrodowego trwa o połowę dłuższej niż zwykłych kurcząt. Przez cały ten czas żywiony jest wyłącznie wysokowartościową, naturalną karmą roślinną bez GMO. Są to głównie zboża i słonecznik, zapewniające wszystkie witaminy i mikroelementy potrzebne do prawidłowego rozwoju. Podczas chowu nie podaje mu się żadnych antybiotyków. Dzięki tym wszystkim elementom konsument ma gwarancję, że każda tuszka jest najwyższej jakości. Wyjątkowy sposób chowu Kurczaka Zagrodowego ma również ogromny wpływ na smak mięsa, które doceniane jest przez miłośników gotowania. Jest delikatniejsze i ma bardziej spójną, kruchą strukturę, a po upieczeniu jest wyjątkowo smaczne i mniej tłuste niż mięso zwykłego kurczaka.
Już po raz dziesiąty, Grupa PTWP – wydawca serwisów dlahandlu.pl, portalspozywczy.pl, horecatrends.pl oraz magazynu „Rynek Spożywczy”, nagradza produkty spożywcze. Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja polskiej żywności, popularyzacja najlepszych produktów, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą. Kurczak Zagrodowy zdobył certyfikat w kategorii Produkt Wysokiej Jakości. Wręczenie nagród odbyło się na uroczystej Gali, podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
***
Kurczak Zagrodowy to bez wątpienia produkt klasy premium. Chowany jest w naturalnych warunkach, w małych, rodzinnych gospodarstwach z dala od dużych miast. Chów Kurczaka Zagrodowego trwa o połowę dłuższej niż zwykłych kurcząt. Przez cały ten czas żywiony jest wyłącznie wysokowartościową, naturalną karmą roślinną bez GMO. Są to głównie zboża i słonecznik, zapewniające wszystkie witaminy i mikroelementy potrzebne do prawidłowego rozwoju. Podczas chowu nie podaje mu się żadnych antybiotyków.
Dzięki tym wszystkim elementom konsument ma gwarancję, że każda tuszka jest najwyższej jakości. Wyjątkowy sposób chowu Kurczaka Zagrodowego ma również ogromny wpływ na smak mięsa, które doceniane jest przez miłośników gotowania. Jest delikatniejsze i ma bardziej spójną, kruchą strukturę, a po upieczeniu jest wyjątkowo smaczne i mniej tłuste niż mięso zwykłego kurczaka.
Nadesłał:
KnowledgeHub Fund
|