Makrele marki Graal – na co dzień i od święta
Makrela to obok śledzia czy łososia ryba bardzo często goszcząca na polskich stołach. Nic dziwnego, bowiem ta tłusta morska ryba to doskonałe źródło białka, kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, zawierająca witaminy z grupy B, A, D i E oraz dostarczająca wapno, fosfor, jod i miedź.
Grillowane filety z makreli to wyjątkowa propozycja dla smakoszy, którzy cenią nie tylko pyszną i zdrową żywność, lecz także nie zawsze mają czas na gotowanie i lubią wygodne rozwiązania w kuchni. Produkt stanowi doskonałą przekąskę w ciągu pracowitego dnia w pracy czy szkole lub może być fundamentem smacznej kolacji. Wystarczy tylko świeże pieczywo, mix sałat, kolorowe warzywa, grillowane filety z makreli od Graal - zdrowa i pożywna sałatka z makrelą gotowa!
Linia makreli DIABETIC dla diabetyków oraz wszystkich innych, którzy dbają o zdrowie i chcą być fit. Filety z makreli w wodzie z linii DIABETIC dostępne są w dwóch wersjach smakowych: z papryczką jalapeno oraz z cytryną i pieprzem. Niski indeks glikemiczny produktu (IG<50) sprawia, że nowa makrela Graal zapewnia uczucie sytości na dłużej, dlatego nie tylko diabetycy mogą śmiało włączyć ten produkt do swojego menu. Konserwy mają długi termin przydatności do spożycia i są hermetycznie pakowane, dlatego dobrze mieć je pod ręką jako szybką, smaczną i zdrową przekąskę na każdą okazję.
Filety z makreli w sosie pomidorowym i oleju to klasyczna i sprawdzona propozycja, którą warto zawsze mieć w lodówce. Szybkim daniem na śniadanie będzie, np. makrela z twarożkiem. Wystarczy wymieszać ją z białym serem, aby uzyskać pyszną i zdrową pastę na kanapki. Śniadanie urozmaici także pasta jajeczna. Do drobno posiekanych jajek dodaj makrelę, cebulkę i ogórek kiszony. Ta prosta pasta będzie jednocześnie pożywna i pyszna. Jeżeli jesteś fanem oryginalnych połączeń smakowych możesz spróbować filetów z makreli Graal z płatkami chili lub suszonymi pomidorami.
Nadesłał:
MateuszG
|