Nowość: Linia makreli DIABETIC od Graal
Nowa linia makreli DIABETIC to propozycja firmy Graal dla diabetyków oraz wszystkich innych, którzy dbają o zdrowie i chcą być fit. Filety z makreli w wodzie z linii DIABETIC dostępne są w dwóch wersjach smakowych: z papryczką jalapeno oraz z cytryną i pieprzem.
Niski indeks glikemiczny produktu (IG<50) sprawia, że nowa makrela Graal zapewnia uczucie sytości na dłużej, dlatego nie tylko diabetycy mogą śmiało włączyć ten produkt do swojego menu.
Makrela jest tłustą morską rybą, będącą doskonałym źródłem białka, kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, które m.in. wspomagają pracę mózgu i obniżają poziom cholesterolu we krwi, a także selenu, który ma ogromny wpływ na naszą odporność. Nie brakuje w niej również witamin z grupy B, A, D i E oraz wapnia, fosforu, jodu i miedzi, ważnych w diecie dzieci. Makrelę powinny włączyć do swojego menu również kobiety w ciąży, ponieważ chroni ona przed anemią, obniża ciśnienie i korzystnie wpływa na rozwój mózgu i wzroku płodu. Tym bardziej, że nowe makrele w wodzie z linii DIABETIC Graal mają niski indeks glikemiczny. Co to oznacza? Indeks glikemiczny produktu określa szybkość zwiększenia stężenia glukozy we krwi po jego spożyciu. Na podstawie badań określono 3 poziomy indeksu: niski (IG<50), średni (50>IG<70) oraz wysoki (IG>70). Produkty o niskim IG pomagają utrzymać stałe niskie stężenie insuliny między posiłkami, dzięki czemu zapewniają uczucie sytości na dłużej. Jak wskazują badania, produkty o niskim indeksie glikemicznym powinny znajdować się w menu wszystkich osób dbających o linię i zdrowe odżywianie. Warto również podkreślić, że jest to wygodne gotowe rozwiązanie dla osób walczących z cukrzycą – konserwa ma długi termin przydatności do spożycia i dobrze mieć ją pod ręką jako szybką, smaczną i zdrową przekąskę na każdą okazję.
Nadesłał:
Paulina Rucińska
|