SOK Z ROKITNIKA PLUS marki Rabenhorst – naturalny sok dwuskładnikowy bogaty w witaminę C
Sok z Rokitnika Plus z acerolą marki Rabenhorst to propozycja na uzupełnienie codziennej diety w cenne wartości odżywcze. Sok jest naturalny, ma prosty skład zawierający tylko rokitnik oraz acerolę i dzięki temu jest bogaty w witaminę C.
Sok z Rokitnika Plus z acerolą marki Rabenhorst to propozycja na uzupełnienie codziennej diety w cenne wartości odżywcze. Sok jest naturalny, ma prosty skład zawierający tylko rokitnik oraz acerolę i dzięki temu jest bogaty w witaminę C.
Rokitnik to roślina, która obok dzikiej róży jest najbogatsza wśród owoców w witaminę C. Witamina C przyczynia się do prawidłowego działania układu immunologicznego i zwiększa wchłanianie żelaza, a ponadto chroni komórki organizmu przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Wspaniale wpływa na odporność i jest niezbędna dla prawidłowego, codziennego funkcjonowania całego organizmu. Rokitnik zawiera dodatkowo ok 190 substancji aktywnych dobroczynnych dla zdrowia. Przypisuje się mu ogrom zalet, dlatego rokitnik powinien znaleźć swoje stałe miejsce w codziennym menu.
Sok z rokitnika Rabenhorst zawiera aż 500 mg witaminy C w 100 ml soku. Sugerowana dzienna porcja soku wynosi 25 ml. W jednej dziennej porcji znajduje się witamina C pokrywająca referencyjną ilość w 156%.
Sok z Rokitnika Plus Rabenhorst dostępny jest w butelce o pojemności 450 ml. Butelka z ciemnego szkła chroni zawartość przed niekorzystnym wpływam czynników zewnętrznych. W butelce znajduje się 18 sugerowanych porcji soku.
www.victualia.pl
Marka: Rabenhorst
Pojemność: 450 ml
Cena: ok 29 zł
Importer: Victualia Saluber
* Rabenhorst jest niemiecką firmą rodzinną produkującą soki od 200 lat! Firma wykorzystuje całe swoje wieloletnie doświadczenie, kreatywność oraz wiedzę do tworzenia najwyższej jakości soków ze świeżych, zdrowych i najlepszych jakościowo warzyw i owoców. Soki Rebenhorst są 100% naturalne, w zdecydowanej większości ekologiczne, niezwykle esencjonalne i aromatyczne. Dzieję się tak za sprawą unikalnego procesu produkcji, polegającego między innymi na powolnym tłoczeniu na zimno świeżych owoców prosto do butelek.