Suszone pomidory z pestkami dyni – kulinarna inspiracja OLE!


Suszone pomidory z pestkami dyni – kulinarna inspiracja OLE!
2018-08-24
Kompozycja suszonych pomidorów, pestek dyni, ziół i oleju to niesamowita uczta nawet dla wyrafinowanego podniebienia. Pomidory i pestki dyni to duży zastrzyk witaminowy.

W połączeniu z delikatnym, aromatycznym olejem tworzą niezwykłe połączenie smaku i zdrowia w jednym. 

Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE! to śródziemnomorski przysmak, który dostępny jest na wyciągnięcie ręki. Suszone pomidory nadają się nie tylko jako samoistna przekąska warzywna. Doskonale sprawdzają się także, jako dodatek do wielu dań. Te niebanalne warzywa w połączeniu z pestkami dyni i ziołami sprawią, że potrawy nabiorą wyjątkowego koloru
i aromatu. 

Suszone pomidory możemy dodać do makaronów, mięs, czy pizzy. Doskonale komponują się na kanapkach. Pestki z dyni są idealnym dodatkiem do zup i sałatek. Olej ze słoiczka OLE! Ma również wiele zastosowań. Usmażenie na nim mięsa doda charakterystycznego i zachwycającego smaku. Można dodać go również do sałatki. Wystarczy tylko polać olejem wprost ze słoiczka OLE! przygotowaną sałatkę i cieszyć się tymi niepowtarzalnym doznaniami kulinarnymi. 

Inspiruj się OLE!

Do garnka wlewamy kilka łyżeczek oleju ze słoiczka suszonych pomidorów OLE! Gdy będzie gorący, dodajemy posiekaną cebulkę, łyżeczkę mielonej, słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki chili i pół łyżeczki ziół prowansalskich. Kiedy cebula się zeszkli, należy dodać  śmietany 30% i 100 ml białego wytrawnego wina. Następnie gotujemy do momentu, gdy całość będzie gęsta. Dodajemy pokrojone w cienkie paski suszone pomidory OLE! razem z pestkami dyni i trzy ząbki czosnku. Do garnka dokładamy wcześniej ugotowany makaron penne, dorzucamy garść szczypiorku i dokładnie mieszamy.

Suszone pomidory OLE! z pestkami dyni w oleju z ziołami sprawią, że danie nabierze wyjątkowego charakteru. Główną zaletą jest niezliczona liczba zastosowań produktu. Idealnie współgrać będą także  z zapiekankami i innymi daniami na ciepło. Pestki dyni wyśmienicie uzupełnią smak zup, sałat,
czy wytrwanych
przekąsek
własnej roboty z pomidorami w roli głównej.   

Ten przysmak OLE! nadaje się do jedzenia zarówno na zimno, jak i na ciepło. Sprawi, że doznamy niezapomnianych chwil, do których niejednokrotnie będziemy chcieli wracać. 

 

Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju OLE!

Pojemność: 305 ml

Cena: około 9 zł

Więcej na: www.wole-ole.pl

 

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl