W stronę orientu – nowe dania wegańskie FRoSTY
Co może łączyć kuchnię azjatycką z dietą roślinną? FRoSTA udowadnia, że przede wszystkim mnogość smaków, prezentując dwa nowe orientalne dania wegańskie.
Pełna zapachów i tekstur, bogata w egzotyczne zioła i przyprawy opiera się przede wszystkim… na warzywach. Kuchnia orientalna, jak mało która, potrafi wydobyć z nich pełnię smaku – nie dziwi więc fakt, że należy do jednych z najchętniej wybieranych przez wegan i wegetarian.
FRoSTA serwuje dwa nowe dania gotowe. Pierwsze z nich to Warzywne curry z batatami. Poza słodkimi ziemniakami znajdziemy w nim chrupiącą marchewkę, fasolę, czerwoną fasolę oraz słodkiego ananasa. Całość doprawiona jest aksamitnym mleczkiem kokosowym i pełnym orientalnym przypraw curry. Kolejna propozycja to Wok mango curry, którego bazę stanowi ryż Basmati z mleczkiem kokosowym i curry, a także mieszanką warzyw, brokułów, czerwonej papryki i słodkiego groszku w strączkach. Nie brakuje tu też bardziej egzotycznych składników, takich jak pędy bambusa, ananas, mango i kasztany wodne.
Oba nowe dania FRoSTY są szybkie w przygotowaniu – przyrządzimy je w mniej niż 10 minut! Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku, FRoSTA nie stosuje żadnych dodatków do żywności.
Nowe orientalne propozycje znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie ok. 10 zł/ 500 g.
Dowiedz się więcej o FRoŚCIE: https://goo.gl/ke5QaY.
Nadesłał:
JBcomm
|