Wiosenna sałatka z truskawkami, szparagami i orzechami włoskimi HELIO Natura
Czekamy na nie cały rok i kiedy już uda nam się je dostać, stają się w kuchni dodatkiem niemalże do wszystkiego! Szparagi, obowiązkowo w połączeniu z bakaliami HELIO, to idealny duet do uwolnienia swojej kreatywności w kuchni.
Sałatka, makaron, zupa… każda szparagowa potrawa z dodatkiem orzechów HELIO będzie wykwintna i niepowtarzalna w smaku!
Dlatego w tym sezonie HELIO inspiruje nieoczywistymi połączeniami! Słodkie truskawki + chrupiące orzechy HELIO + świeży szpinak z dodatkiem soczyście zielonych szparag? Zupa- krem z prażonymi pistacjami bez soli HELIO Natura, a może makaron ze szparagami i EKO orzechami włoskimi HELIO? Szparagi doskonale smakują też jako dodatek do obiadu – np. z parmezanem i pysznie chrupiącymi pestkami dyni lub płatkami migdałowymi HELIO. Kombinacji jest mnóstwo, a każdy pomysł jest dobry! Przygotowanie szparagowych przysmaków z bakaliami HELIO zajmuje chwilkę, ale ich smak wynagrodzi wszystkie niedogodności! Dlatego życzymy smacznego i podrzucamy przepis na pyszną, lekką, wiosenną sałatkę, która na pewno uwiedzie Wasze podniebienia! Pamiętajcie, że najlepsze połączenia smaków są… nieoczywiste! To co, zaczynamy sezon na szparagi?
Składniki:
- świeży szpinak,
- truskawki,
- pęczek zielonych szparagów,
- 1 opakowanie Eko orzechów włoskich HELIO Natura
- masło ( 1 łyżka),
- oliwa z oliwek ( 2 łyżki)
-miód ( 1 łyżka)
- ocet balsamiczny ( 1 łyżka)
- sól i pieprz
Przygotowanie
Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone szparagi, delikatnie przyprawiamy. W miseczce przygotowujemy sos, mieszając ze sobą oliwę z oliwek, miód i ocet balsamiczny. Na talerzu układamy umyty szpinak, truskawki, podsmażone szparagi i posypujemy EKO orzechami włoskimi HELIO Natura, które wcześniej możemy także podprażyć na suchej patelni. Tak przygotowaną kompozycję- polewamy sosem.
Nadesłał:
marta.skibinska@efektpr.pl
|