Zdrowy start z HELIO
Po świątecznym ucztowaniu i sylwestrowych szaleństwach, czas na porcję zdrowia w wydaniu HELIO.
Dobry start w Nowy Rok zapewni nam obecność w codziennej diecie pełnowartościowych bakalii bez konserwantów HELIO Natura, dlatego polecamy przepis na lekką dietetyczną sałatkę z suszoną żurawiną z dużą dawką błonnika oraz EKO orzechami włoskimi - naturalnie z gamy bez konserwantów HELIO Natura, które wzbogacą nasze danie w cenne składniki prozdrowotne.
Składniki: garść szpinaku, 1 gruszka, 150 g sera koziego, ½ opakowania Żurawiny suszonej HELIO Natura, 1 opakowanie EKO orzechów włoskich HELIO Natura, 2 łyżki płynnego miodu, 3 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie: EKO orzechy włoskie HELIO Natura pokroić i podprażyć na suchej patelni. Szpinak wymieszać z pokrojoną gruszką, pokruszonym serem kozim, żurawiną suszoną i podprażonymi EKO orzechami włoskim HELIO Natura. Następnie polać sosem przygotowanym z miodu i z soku z cytryny.
Nadesłał:
Agnieszka EFEKTPR
|