Ziarna słonecznika mają moc!
Są małe, ale niezwykle cenne. To bogactwo witamin i składników odżywczych, m.in. białka, magnezu, potasu i cynku. Nie zawierają natomiast sztucznych dodatków i konserwantów, bo pochodzą z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego! Poznajcie naturalną moc EKO Słonecznika łuskanego HELIO Natura!
Ta niezwykła roślina oferuje nam smaczne i pełne wartości odżywczych ziarna, które dodane do codziennego menu – dostarczą naszemu organizmowi ważnych witamin i minerałów. Słonecznik to bowiem cenne źródło magnezu, który pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, jest niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, a także ma wpływ na nasz metabolizm energetyczny. Podjadając regularnie Słonecznik łuskany HELIO Natura, nasza dieta będzie bogata w wapń i fosfor, które przyczyniają się do utrzymania zdrowych zębów i kości, a także żelazo, miedź i folianywspomagające działanie układu odpornościowego.
Ziarna Słonecznika HELIO Naturazawierają również inne składniki pozytywnie działające na nasz organizm- m.in. dobry dla serca potas, który korzystnie wpływa na ciśnienie krwi oraz cynk, który zadba o zdrowy wygląd skóry, włosów i paznokci. Ponadto, w ziarnach słonecznika znajdziemy witaminy z grupy B – tiaminę (B1), ryboflawinę (B2), niacynę (B3) i wit. B6, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz odgrywają ważną rolę w czynnościach układu nerwowego. Słonecznik jest także bogatym źródłem witaminy Ezapewniającej komórkom ochronę przed stresem oksydacyjnym… I to nie koniec walorów zdrowotnych Słonecznika HELIO Natura, bowiem jego ziarna zawierają również białko potrzebne do budowy masy mięśniowej oraz błonnik pokarmowy, który jest niezbędny do prawidłowego trawienia, a także pomaga oczyścić organizm ze złogów i toksyn.
Ziarna Słonecznika są małe, ale niezwykle cenne, dlatego stanowić będą doskonały, zdrowy dodatek do wielu codziennych potraw, pieczywa, ciast, deserów. Są świetne do posypywania sałatek, zup i kanapek - można je także podprażyć na patelni, dzięki czemu ich smak będzie bardziej wyrazisty. Słonecznik HELIO Naturawarto też dodawać do porannych owsianek, musli, jogurtów i koktajli, ale też sprawdzi się jako szybka i zdrowa, samodzielna przekąska w ciągu dnia. Warto jednak zadbać o to, by nasiona słonecznika pochodziły z dobrego źródła, dlatego najbardziej bezpiecznym wyborem będzie EKO Słonecznik łuskany HELIO Natura, pochodzący z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego (certyfikat AGRO BIO TEST), który nie zawiera sztucznych dodatków i konserwantów.
Nadesłał:
Agnieszka EFEKTPR
|