Zupa krem ze szparagów z dodatkiem pistacji prażonych bez soli


Zupa krem ze szparagów z dodatkiem pistacji prażonych bez soli
2018-05-29
Nic tak dobrze nie smakuje, jak szparagi w towarzystwie bakalii HELIO! Dla wszystkich miłośników tych zielonych warzyw- polecamy przepis na wyśmienitą zupę szparagową z Pistacjami prażonymi HELIO Natura!

Składniki:

- 2 pęczki zielonych szparagów

- 1 opakowanie Pistacji prażonych bez soli HELIO Natura

- 1 cebula

- 1 ząbek czosnku

- 2 łyżki masła

- 700 ml bulionu warzywnego

- 100 ml śmietanki kremówki

- 2 łyżki soku z cytryny

- 150 g sera pleśniowego, np. blue

- sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Zielone szparagi myjemy i odcinamy twarde końcówki, łodygi kroimy na kawałki. W garnku roztapiamy masło i szklimy pokrojoną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone łodygi szparagów. Całość zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy aż szparagi zmiękną. Następnie miksujemy na gładki krem z dodatkiem śmietanki kremówki, sokiem z cytryny, połową sera pleśniowego oraz doprawiamy solą i pieprzem. Gotową zupę krem posypujemy obranymi i posiekanymi Pistacjami prażonymi bez soli HELIO Natura oraz dekorujemy kawałkami sera pleśniowego i główkami szparagów.

Nadesłał:

Agnieszka EFEKTPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl