Artykuły prasowe

W Walentynki… serce rwie się do pieczenia!

W Walentynki… serce rwie się do pieczenia!

2017-02-15

Dookoła serca, serduszka, amorki i miłosne wyznania odmieniane we wszystkich przypadkach i językach, a przy tym… cała masa słodkości! Święto zakochanych to bardzo dobra okazja do przygotowania pysznego ciasta, tortu czy babeczek – specjalnie z myślą o najbliższych.

więcej »

Netto rezygnuje ze sprzedaży jaj z chowu klatkowego

2017-02-15

Sieć handlowa Netto podjęła decyzję o wycofaniu ze swojej oferty jaj z chowu klatkowego. Jaja, które pochodzą od kur hodowanych w małych, ciasnych klatkach i karmionych często paszą z antybiotykami znikną ze sklepów do 2025 roku.

więcej »
MAŁY SKLEP SPOŻYWCZY - DUŻY ZYSK

MAŁY SKLEP SPOŻYWCZY - DUŻY ZYSK

2017-02-14

Przed właścicielami sklepów o małej powierzchni lub planujących ich otwarcie staje nie lada wyzwanie.

więcej »
Idealny kurczak? 5 kroków do sukcesu – czyli jak osiągnąć poziom „master”

Idealny kurczak? 5 kroków do sukcesu – czyli jak osiągnąć poziom „master”

2017-02-14

Smażony, pieczony lub gotowany, ale koniecznie doskonale przyprawiony – kurczak smakuje dobrze pod każdą postacią. Jak osiągnąć poziom „master”? Oto 5 kroków do przygotowania idealnego kurczaka.

więcej »
„Przez żołądek do serca” - czyli idealna, walentynkowa kolacja z marką WINIARY!

„Przez żołądek do serca” - czyli idealna, walentynkowa kolacja z marką WINIARY!

2017-02-14

Dziś - 14 lutego obchodzimy najbardziej romantyczne święto w roku – Walentynki.

więcej »
Cukier Królewski na szóstkę!

Cukier Królewski na szóstkę!

2017-02-13

Już po raz szósty Cukier Królewski zwyciężył w prestiżowym programie Laur Konsumenta. Zajął pierwsze miejsce w swojej kategorii, co oznacza, że konsumenci uznali go za najpopularniejszą markę cukru w Polsce.

więcej »
WYRÓŻNIJ SIĘ ALBO ZGIŃ – JAK ZBUDOWAĆ SILNĄ MARKĘ NA POLSKIM RYNKU

WYRÓŻNIJ SIĘ ALBO ZGIŃ – JAK ZBUDOWAĆ SILNĄ MARKĘ NA POLSKIM RYNKU

2017-02-10

Budowanie silnej marki to wyzwanie dla firm, które chcą utrzymać dobrą pozycję na rynku przez długie lata, a nie tylko zaistnieć na nim przez moment.

więcej »
Rok 2016 w branży spożywczej. Podsumowanie laureatów programu „Doceń polskie”

Rok 2016 w branży spożywczej. Podsumowanie laureatów programu „Doceń polskie”

2017-02-10

Najwyższy czas podsumować ubiegły rok! Laureaci programu „Doceń polskie” dzielą się nie tylko spostrzeżeniami dot. minionych dwunastu miesięcy i opiniami na temat korzyści związanymi z posiadaniem certyfikatu „Doceń polskie”, ale także zdradzają plany na najbliższe miesiące.

więcej »

Walentynkowa Molten Hot Chocolate skradnie Wasze serca

2017-02-10

Chcesz sprawić słodką niespodziankę bliskiej Ci osobie? Zabierz ją do miejsca, w którym poza miłością w powietrzu, unosić się będzie także intensywny zapach nowej pysznej czekolady! Nie przegapcie okazji na spróbowanie limitowanej Molten Hot Chocolate dostępnej w kawiarniach Starbucks!

więcej »

Pracownicy cenią przyjazną atmosferę w Netto

2017-02-10

Poczucie bycia częścią zespołu, partnerskie relacje z przełożonymi oraz ogólne zadowolenie z pracy, czyli to wszystko, co składa się na dobry klimat, to najważniejsze wnioski płynące z badania Barometr, przeprowadzonego wśród pracowników sieci handlowej Netto.

więcej »
Gotujesz czy kupujesz? Jak sobie poradzić z brakiem czasu na gotowanie?

Gotujesz czy kupujesz? Jak sobie poradzić z brakiem czasu na gotowanie?

2017-02-08

Nie od dziś wiadomo, że jednym z podstawowych czynników wpływających na stan naszego zdrowia jest właściwe odżywianie. Już 2500 lat temu Hipokrates stwierdził, że „człowiek rodzi się zdrowy, a wszystkie choroby przychodzą do niego przez usta z pożywienia”.

więcej »

Ile jest mięsa w mięsie? Zaskakujące wyniki kontroli

2017-02-08

Jakie mięso kupujemy? To sprawdziła Inspekcja Handlowa i wykryła nieprawidłowości w co drugim sklepie. W większości przypadków zastrzeżenia dotyczyły błędnego oznakowania. Ponad 37 proc. (474) skontrolowanych partii było niewłaściwie oznakowanych.

więcej »
Chrzan Luksusowy w programie „Doceń polskie”

Chrzan Luksusowy w programie „Doceń polskie”

2017-02-08

Kolejny produkt Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” został odznaczony prestiżową nagrodą. Znakiem „Doceń Polskie – Top produkt” uhonorowano Chrzan Luksusowy 180 g.

więcej »
W kuchni wszystko zaczyna się od przypraw…

W kuchni wszystko zaczyna się od przypraw…

2017-02-08

Po obiedzie nic nie zostało? Tylko pusty talerz? Doskonale! Taki widok to znak, że naprawdę smakowało! Dowód wdzięczności dla nas – przygotowujących obiad. A wszystko zaczęło się kilkadziesiąt minut temu, kiedy chcieliśmy nadać daniu najlepszy smak, ten oczekiwany przez naszych najbliższych.

więcej »
Podsumowanie XXIII audytu żywności organizowanego w ramach „Doceń polskie”

Podsumowanie XXIII audytu żywności organizowanego w ramach „Doceń polskie”

2017-02-08

Prawie 600 km musiał pokonać jeden z produktów zgłoszonych do udziału w XXIII atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Podczas certyfikacji zorganizowanej 1 lutego w Sosnowcu eksperci ocenili wyroby z oferty niemal 80 firm.

więcej »

Wyszukiwarka:

Menu

Ostatnio dodane artykuły:

Michałki z Wawelu Protein – kultowe cukierki z dodatkiem białka Michałki z Wawelu Protein – kultowe cukierki z dodatkiem białka
Wawel od lat z powodzeniem łączy tradycję z innowacyjnością – tym razem wprowadza na rynek Michałki z Wawelu Protein, nową wersję kultowych cukierków z dodatkiem białka roślinnego.

Dołącz do Starbucks i Snoopy’ego w świętowaniu Dnia Ziemi!
Starbucks obchodzi Miesiąc Dobroci, którego zwieńczeniem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Marka zachęca do działań na rzecz planety i lokalnych społeczności. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku!

Kreatywne przepisy z mieszanką keksową Kreatywne przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc to czas, gdy kuchnia staje się sercem domu. Unosi się w niej zapach cynamonu, świeżego ciasta i… wspomnień. To właśnie wtedy sięgamy po sprawdzone smaki – a jednym z nich jest mieszanka keksowa HELIO.

Sezonowe smaki w ofercie Wawel Sezonowe smaki w ofercie Wawel
Wawel prezentuje limitowaną edycję słodyczy stworzoną z myślą o wiośnie. W ofercie znajdziemy nowe, sezonowe smaki, starannie dobrane składniki i unikalne kompozycje. To idealna propozycja dla tych, którzy szukają świeżości, lekkości i wyjątkowego smaku w słodkiej formie.

Rozgrzewające potrawy w nowej odsłonie. Sprawdź, jak umami zmienia oblicze tradycyjnych potraw
Zimowa aura daje się we znaki? Umil sobie chłodne dni pysznymi i rozgrzewającymi posiłkami. Sięgnij po przepisy z VEGETA UMAMI i odkryj na nowo smak ulubionych potraw.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Michałki z Wawelu Protein – kultowe cukierki z dodatkiem białka Michałki z Wawelu Protein – kultowe cukierki z dodatkiem białka
Wawel od lat z powodzeniem łączy tradycję z innowacyjnością – tym razem wprowadza na rynek Michałki z Wawelu Protein, nową wersję kultowych cukierków z dodatkiem białka roślinnego.

Rozgrzewające potrawy w nowej odsłonie. Sprawdź, jak umami zmienia oblicze tradycyjnych potraw
Zimowa aura daje się we znaki? Umil sobie chłodne dni pysznymi i rozgrzewającymi posiłkami. Sięgnij po przepisy z VEGETA UMAMI i odkryj na nowo smak ulubionych potraw.

Kreatywne przepisy z mieszanką keksową Kreatywne przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc to czas, gdy kuchnia staje się sercem domu. Unosi się w niej zapach cynamonu, świeżego ciasta i… wspomnień. To właśnie wtedy sięgamy po sprawdzone smaki – a jednym z nich jest mieszanka keksowa HELIO.

Sezonowe smaki w ofercie Wawel Sezonowe smaki w ofercie Wawel
Wawel prezentuje limitowaną edycję słodyczy stworzoną z myślą o wiośnie. W ofercie znajdziemy nowe, sezonowe smaki, starannie dobrane składniki i unikalne kompozycje. To idealna propozycja dla tych, którzy szukają świeżości, lekkości i wyjątkowego smaku w słodkiej formie.

Dołącz do Starbucks i Snoopy’ego w świętowaniu Dnia Ziemi!
Starbucks obchodzi Miesiąc Dobroci, którego zwieńczeniem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Marka zachęca do działań na rzecz planety i lokalnych społeczności. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku!

więcej »

Ostatnio komentowane:

avatar
Pizza na wynos już dostępna w Żabce! - komentarze (1) 
, 2024-11-06 13:50:38
Raz zjadłem hot doga od nich i podziękuję. Pizzę to ja wolę przez roomservice zamawiać ze swojej ulubionej...
avatar
Makaron – szybki sposób na pyszny obiad z Czosnkiem białym konserwowym OLE! -... (1) 
, 2024-10-15 07:47:07
Lubię takie szybkie dania, a teraz jak mam patelnię kohersena z nieprzywierającą powłoką to smażę potrawy z...
avatar
Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce - komen... (1) 
, 2024-10-01 09:04:50
Ciekawe propozycje, chociaż ja i tak wolę na wynos pizzę z włoskiej restauracji przez roomservice zamawiać. A...
avatar
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) 
, 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę!
avatar
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) 
Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich...
avatar
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) 
, 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi...
avatar
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) 
, 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało...
avatar
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) 
, 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić...
avatar
Dania dla najmłodszych oraz kanapki – Maczfit rozszerza ofertę dla klientów -... (1) 
, 2022-09-21 08:39:00
Jestem na cateringu dietetycznym Blue po to by schudnąć, ale swoim dzieciom normalnie robię kanapki i jedzenie do...
avatar
DOMOWY SMAK MARCHEWKI - komentarze (1) 
, 2011-03-07 15:22:52
If some one desires to be updated with hottest technologies
after that he must be go to see this website and be up...
więcej »