Artykuły prasowe

Debata „Razem, by nie marnować żywności”: Deklaracja Tesco o przekazywaniu żywności potrzebującym

Debata „Razem, by nie marnować żywności”: Deklaracja Tesco o przekazywaniu żywności potrzebującym

2016-10-27

Do 2020 roku wszystkie sklepy Tesco w Polsce i Europie Środkowej umożliwią organizacjom charytatywnym odbieranie nadwyżek żywności - to jedna z deklaracji, jaka padła podczas debaty „Razem, by nie marnować żywności”.

więcej »
TOP 5 RESTAURACJI Z NIEZWYKŁYM WNĘTRZEM

TOP 5 RESTAURACJI Z NIEZWYKŁYM WNĘTRZEM

2016-10-27

Wnętrze restauracji może wprowadzić gości w szampański nastrój lub sprawić, że będą chcieli z lokalu jak najszybciej…uciec.

więcej »

Kolejne otwarcie supermarketu Mila odbyło się 20 października w Bydgoszczy!

2016-10-27

Sieć Mila stawia na rozwój kluczowych kategorii i dynamicznie je rozwija. Już w ponad 140 placówkach handlowych klienci mogą znaleźć świeże pieczywo, wypiekane dzięki nowoczesnej i unikalnej technologii.

więcej »
Lato zamknięte w słoiku, czyli przetwory od Dawtony

Lato zamknięte w słoiku, czyli przetwory od Dawtony

2016-10-26

Polacy to prawdziwi smakosze owoców. Teraz wyjątkowym smakiem jabłek, truskawki czy wiśni możemy cieszyć się także jesienią i zimą, a wszystko to dzięki dżemom i powidłom marki Dawtona, które z łatwością pomogą przywołać smaki lata.

więcej »
SIAL 2016 – eksportowa marka Perlage na największych na świecie międzynarodowych targach spożywczych

SIAL 2016 – eksportowa marka Perlage na największych na świecie międzynarodowych targach spożywczych

2016-10-26

Co dwa lata na jesieni do Paryża zjeżdżają producenci napojów i żywności z całego świata. W tym roku największe targi branży spożywczej – SIAL 2016, odbywały się między 16 a 20 października.

więcej »

"Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016" - podium dla Trójmiasta, Gorzowa Wielkopolskiego i Warszawy

2016-10-25

W piątek, 21 października odbył się finał ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016”. Na najwyższym podium stanął zespół z Trójmiasta - Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń.

więcej »
25 października - Światowy Dzień Makaronu 2016. Makaronowe fakty i mity

25 października - Światowy Dzień Makaronu 2016. Makaronowe fakty i mity

2016-10-25

Jak ugotować idealny makaron? Do jakiego sosu pasuje czerwone wino? Co to znaczy „al dente”? Sprawdzamy, co jest prawdą, a co mitem w temacie przygotowywania makaronu.

więcej »
25 października - Światowy Dzień Makaronu. Włoski przysmak, który pochodzi z… Azji

25 października - Światowy Dzień Makaronu. Włoski przysmak, który pochodzi z… Azji

2016-10-25

25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji poznajmy historię i rodzaje włoskiego przysmaku. Co może bowiem zaskakiwać, makaron jest znany już od ponad 4000 tysięcy lat. A kształty? Jest ich ponad 300!

więcej »
Innowacyjna puszka MPower

Innowacyjna puszka MPower

2016-10-24

Duża konkurencyjność na rynku napojów energetyzujących sprawia, że firmy zmuszone są szukać kolejnych sposobów na efektywne przyciągnięcie klienta. Przedsiębiorstwo Liner Polska, właściciel marki MPower wprowadziło do swojej oferty nowość - puszkę ze słomką.

więcej »

Supermarkety Mila: otwarcie w Bydgoszczy już 20 października!

2016-10-24

Sieć Mila stawia na rozwój kluczowych kategorii i dynamicznie je rozwija. Już w ponad 140 placówkach handlowych klienci mogą znaleźć świeże pieczywo, wypiekane dzięki nowoczesnej i unikalnej technologii.

więcej »
Wegańskie święta z produktami marki Halina

Wegańskie święta z produktami marki Halina

2016-10-24

Świąteczne, tradycyjne potrawy są częścią niezwykłej atmosfery. Od dzieciństwa znane zapachy zdają się być trudne do zastąpienia. Okazuje się jednak, że dzięki odpowiednim zamiennikom również weganie mogą przygotować pyszne, zdrowe dania idealne na świąteczny stół.

więcej »
Brownie Delecta – „podwójnie czekoladowa” nowość!

Brownie Delecta – „podwójnie czekoladowa” nowość!

2016-10-24

W rodzinie mieszanek ciast marki Delecta pojawiła się kolejna nowość – Brownie. Pyszne ciasto, do samodzielnego przygotowania w kilka chwil, osłodzi chłodne jesienne dni.

więcej »
Rusza nowy program MAKRO

Rusza nowy program MAKRO "Szef dla Młodych Talentów"

2016-10-21

Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska rozpoczyna program ,,Szef dla Młodych Talentów”. W ramach inicjatywy organizowane będą staże dla absolwentów szkół gastronomicznych oraz warsztaty kulinarne skierowane do uczniów i młodych kucharzy.

więcej »
Pascal inspiruje: obiady dla najmłodszych

Pascal inspiruje: obiady dla najmłodszych

2016-10-21

Rok szkolny w pełni, a nam brakuje pomysłu na to, jak zachęcić naszych najmłodszych do jedzenia pożywnych i zdrowych posiłków? Jest na to sposób!

więcej »
AgriTech Hub publikuje raport nt. rynku agrotech w Polsce

AgriTech Hub publikuje raport nt. rynku agrotech w Polsce

2016-10-21

Jakie są wyzwania, zagrożenia, prognozy w zakresie innowacji w polskim sektorze rolno-spożywczym? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań można znaleźć w dostępnym od października raporcie funduszu venture capital AgriTech Hub - Badanie (R)ewolucja Agrobiznesu.

więcej »

Wyszukiwarka:

Menu

Ostatnio dodane artykuły:

NicNac’s zabiera konsumentów w egzotyczną podróż z nową edycją limitowaną Curry Explosion
Marka NicNac’s po raz kolejny zabiera konsumentów w podróż po smakach świata. Tym razem motywem przewodnim jest curry – przyprawa, która jest sercem kuchni indyjskiej.

CocoACH! - kakaowa nowość, że ACH! Poczuj smak Level Wawel! CocoACH! - kakaowa nowość, że ACH! Poczuj smak Level Wawel!
Tej jesieni Wawel przedstawia wyjątkową linię produktów w swoim portfolio - nową markę CocoACH! To prawdziwa uczta dla miłośników kakao i owocowych smaków, które pozwolą przywołać smak beztroskich wakacji.

Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła w Atrium Biała! Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła w Atrium Biała!
Już 23-26 października Atrium Biała zaprasza miłośników wyrobów lokalnych na Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła! To kolejna odsłona spotkania ludowych twórców, rękodzielników i producentów regionalnych smakołyków.

Pestki dyni HELIO w kuchni: Dlaczego warto jeść je jesienią? Pestki dyni HELIO w kuchni: Dlaczego warto jeść je jesienią?
Jesień to czas, gdy dynie królują na stołach, a wraz z nimi rośnie popularność ich pysznych i zdrowych pestek. Pestki dyni HELIO Natura to prawdziwy skarb, szczególnie w październiku, kiedy warto w pełni korzystać z sezonowych darów natury.

Komponuj śniadaniówkę z HELIO! Komponuj śniadaniówkę z HELIO!
Wraz z powrotem do szkół i jesienią potrzeby żywieniowe Twojego dziecka zmieniają się. Aby na nie właściwie odpowiedzieć, z pewnością trzeba przeanalizować kilka istotnych kwestii.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

NicNac’s zabiera konsumentów w egzotyczną podróż z nową edycją limitowaną Curry Explosion
Marka NicNac’s po raz kolejny zabiera konsumentów w podróż po smakach świata. Tym razem motywem przewodnim jest curry – przyprawa, która jest sercem kuchni indyjskiej.

Lekki deser z masą krówkową od HELIO: Słodka uczta w kilka minut Lekki deser z masą krówkową od HELIO: Słodka uczta w kilka minut
Czasami przychodzi ochota na coś słodkiego, ale nie zawsze mamy czas czy energię, by przygotować skomplikowane wypieki. W takich momentach idealnym rozwiązaniem jest lekki deser z masą krówkową od HELIO.

Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.

Przerażająco dobra oferta w Pizza Hut! Premierowa The Black Pizza już dostępna
Już od 15 października w menu wszystkich restauracji Pizza Hut czeka wielka halloweenowa premiera - The Black Pizza. To debiut oryginalnej oferty, ale marka już teraz zapowiada, że zamierza co roku celebrować straszny sezon w Polsce! Cukierek albo... pizza?

Kino w plenerze z popcornem od HELIO: Idealny sposób na letni wieczór Kino w plenerze z popcornem od HELIO: Idealny sposób na letni wieczór
Latem wiele osób szuka pomysłu na spędzenie czasu na świeżym powietrzu. Jednym z najprzyjemniejszych sposobów na cieszenie się letnim wieczorem jest kino plenerowe. Wyobraź sobie: rozgwieżdżone niebo, przytulny koc, ukochani przyjaciele czy rodzina, a na ekranie ulubiony film.

więcej »

Ostatnio komentowane:

avatar
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) 
, 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę!
avatar
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) 
Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich...
avatar
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) 
, 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi...
avatar
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) 
, 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało...
avatar
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) 
, 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić...
avatar
Dania dla najmłodszych oraz kanapki – Maczfit rozszerza ofertę dla klientów -... (1) 
, 2022-09-21 08:39:00
Jestem na cateringu dietetycznym Blue po to by schudnąć, ale swoim dzieciom normalnie robię kanapki i jedzenie do...
avatar
DOMOWY SMAK MARCHEWKI - komentarze (1) 
, 2011-03-07 15:22:52
If some one desires to be updated with hottest technologies
after that he must be go to see this website and be up...
avatar
MLEKOVITA po raz kolejny zwycięzcą Rankingu Spółdzielni Mleczarskich Polskiej... (1) 
, 2021-09-10 16:18:01
należało im się
avatar
NA DOBRE: nowa linia batonów od E.Wedel - komentarze (1) 
, 2021-09-10 11:04:17
malinowe są super
avatar
Kawy wegańskie od NESCAFÉ Dolce Gusto / komunikat - komentarze (1) 
, 2021-03-17 15:32:55
Jak dla mnie super opcja. Od dawna staram się rezygnować z produktów odzwierzęcych, ale mleczko/śmietanka do...
więcej »