Artykuły prasowe

CHWILA NA GRILLA czyli kilka ciekawostek o grillowaniu

2016-07-07

Sezon grillowy już niedługo. Zanim jednak wstawimy nasze grille na działki i do przydomowych ogródków warto poznać historię tego najstarszego na świecie sposobu przyrządzania jedzenia. Będziecie zdziwieni, jak wiele nie wiedzieliście o grillowaniu!

więcej »

LIDL POLSKA W GRONIE TOP 100 PRACODAWCÓW

2016-07-07

Przed podjęciem pierwszej pracy każdy marzy o zatrudnieniu w firmie, która będzie spełniała wszystkie oczekiwania. Jak jednak odnaleźć tę najlepszą?

więcej »
Zielone, smaczne i zdrowe – dlaczego warto jeść karczochy?

Zielone, smaczne i zdrowe – dlaczego warto jeść karczochy?

2016-07-07

Maj to sezon na karczochy. Warzywa te, przypominające wyglądem osty, pochodzą z okolic basenu Morza Śródziemnego, jednak dziś są uprawiane w całej Europie. Zielone, zwarte listki skrywają bogate w witaminy, węglowodany i błonnik serce. Smak mają lekko gorzkawy, jednak bardzo subtelny.

więcej »

Poradnik głodnego kibica, czyli co wrzucić na ząb – nie tylko podczas meczu

2016-07-07

Bramki są dwie, piłka ciągle w grze, a kibice na stadionach. I oczywiście tłumnie zebrani przed telewizorami. Trwa Euro 2016, a przed nami Igrzyska Olimpijskie w Rio De Janeiro. Tegoroczne lato to niewątpliwie czas sportowych emocji, a także związanych z nimi spotkań towarzyskich.

więcej »
Nowatorski projekt Green Caffè Nero i Deloitte Polska

Nowatorski projekt Green Caffè Nero i Deloitte Polska

2016-07-06

Green Caffè Nero otworzyło swoją 40. kawiarnię w Warszawie. Tym razem jest to zupełnie nowy, innowacyjny koncept. Kawiarnia zlokalizowana w budynku Q22 stanowi bowiem część biura firmy Deloitte Polska.

więcej »

Jeśli przerwa między Żubrami, to mała. Żubr kontynuuje silne wsparcie w sezonie letnim.

2016-07-06

Żubr rozpoczął kolejną, ogólnopolską kampanię TV pod hasłem: „Jeśli przerwa między Żubrami, to mała”. Akcja do października br. będzie silnie wspierana w mediach.

więcej »
160 lat włoskich przetworów pomidorowych Cirio

160 lat włoskich przetworów pomidorowych Cirio

2016-07-06

Włoski producent przetworów pomidorowych świętuje 160 lat istnienia marki Cirio. Z tej okazji wyprodukowano puszki pomidorów bez skóry w limitowanej edycji, a na stronie internetowej dostepny jest e-book z dziesięcioma oryginalnymi przepisami kuchni włoskiej.

więcej »
Teraz jeszcze więcej orzeźwienia z karmelkami od Goplany!

Teraz jeszcze więcej orzeźwienia z karmelkami od Goplany!

2016-07-06

Marka Goplana powiększyła opakowania miętowych i owocowych karmelków. Przy zakupie cukierków Minties, Minties Ekstra Mocne, Minties ICE i Brando Landryny konsumenci otrzymają 15% gratis produktu. Promocja potrwa od lipca do wyczerpania zapasów.

więcej »
MAKRO partnerem festiwalu

MAKRO partnerem festiwalu "Slow Fest Sopot"

2016-07-06

W weekend 25. i 26. czerwca na sopockim Molo odbyła się czwarta edycja jednego z największych festiwali kulinarnych w tej części Europy – Slow Fest Sopot.

więcej »
Nowości spożywcze od marki SAMSMAK

Nowości spożywcze od marki SAMSMAK

2016-07-04

Ajinomoto Poland Sp. z o.o. wprowadza na rynek zupełnie nowe atrakcyjne produkty pod marką SAMSMAK.

więcej »

Slimonade - nowość na rynku suplementów

2016-07-04

Lato to doskonały czas, aby zrealizować swoje postanowienia i pozbyć się dodatkowych kilogramów. Jest coś, co pozwoli Ci z każdej aktywności wyciągnąć maksimum korzyści. Nieważne, ile godzin w tygodniu przeznaczysz na ćwiczenia – ważne, że ze Slimonade wyciśniesz z nich jeszcze więcej.

więcej »
Hiszpańska uczta z ryżem do paelli marki Halina

Hiszpańska uczta z ryżem do paelli marki Halina

2016-07-04

Paella to znana na całym świecie tradycyjna hiszpańska potrawa.

więcej »

Tradycyjne wędliny sklep internetowy

2016-07-04

Istniejemy nielichą organizacją niefamilijną, manufakturą interesującą się pracą sztampowych wyrobów wędliniarskich. Matce oraz napisane dwa wyniki na listę Pokłosi Zastygłych Ministerstwa Rolnictwa tradycyjne wędliny sklep internetowy.

więcej »

Nowoczesna Panna Cotta – idealny wakacyjny deser!

2016-07-01

Lato to czas, w którym chętnie sięgamy po lekkie, orzeźwiające desery. Prym wiodą lody, sorbety, kruche bezy i… panna cotta. Łatwa dostępność truskawek, wiśni czy malin sprawia, że wystarczy jedynie odrobina fantazji, aby przygotować prawdziwą słodką ucztę… ot tak… prosto z serca.

więcej »
Nie tylko pieprz i sól, czyli sekret udanego sosu

Nie tylko pieprz i sól, czyli sekret udanego sosu

2016-06-30

Przyrządzając sos do sałatki warto sięgnąć po różne zioła i przyprawy, pamiętając, że to właśnie one przesądzają ostatecznie o jej smaku. Możemy skorzystać z gotowej propozycji, takiej jak zioła prowansalskie Galeo, lub rozpocząć poszukiwania własnej kompozycji.

więcej »

Wyszukiwarka:

Menu

Ostatnio dodane artykuły:

Jesienne Inspiracje Kulinarne: Zdrowe przepisy z bakaliami HELIO Jesienne Inspiracje Kulinarne: Zdrowe przepisy z bakaliami HELIO
Jesienią nasze menu zaczyna zmieniać się w kierunku dań bardziej rozgrzewających, sycących i bogatych w składniki odżywcze.

NicNac’s zabiera konsumentów w egzotyczną podróż z nową edycją limitowaną Curry Explosion
Marka NicNac’s po raz kolejny zabiera konsumentów w podróż po smakach świata. Tym razem motywem przewodnim jest curry – przyprawa, która jest sercem kuchni indyjskiej.

CocoACH! - kakaowa nowość, że ACH! Poczuj smak Level Wawel! CocoACH! - kakaowa nowość, że ACH! Poczuj smak Level Wawel!
Tej jesieni Wawel przedstawia wyjątkową linię produktów w swoim portfolio - nową markę CocoACH! To prawdziwa uczta dla miłośników kakao i owocowych smaków, które pozwolą przywołać smak beztroskich wakacji.

Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła w Atrium Biała! Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła w Atrium Biała!
Już 23-26 października Atrium Biała zaprasza miłośników wyrobów lokalnych na Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła! To kolejna odsłona spotkania ludowych twórców, rękodzielników i producentów regionalnych smakołyków.

Pestki dyni HELIO w kuchni: Dlaczego warto jeść je jesienią? Pestki dyni HELIO w kuchni: Dlaczego warto jeść je jesienią?
Jesień to czas, gdy dynie królują na stołach, a wraz z nimi rośnie popularność ich pysznych i zdrowych pestek. Pestki dyni HELIO Natura to prawdziwy skarb, szczególnie w październiku, kiedy warto w pełni korzystać z sezonowych darów natury.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

NicNac’s zabiera konsumentów w egzotyczną podróż z nową edycją limitowaną Curry Explosion
Marka NicNac’s po raz kolejny zabiera konsumentów w podróż po smakach świata. Tym razem motywem przewodnim jest curry – przyprawa, która jest sercem kuchni indyjskiej.

Lekki deser z masą krówkową od HELIO: Słodka uczta w kilka minut Lekki deser z masą krówkową od HELIO: Słodka uczta w kilka minut
Czasami przychodzi ochota na coś słodkiego, ale nie zawsze mamy czas czy energię, by przygotować skomplikowane wypieki. W takich momentach idealnym rozwiązaniem jest lekki deser z masą krówkową od HELIO.

Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.

Przerażająco dobra oferta w Pizza Hut! Premierowa The Black Pizza już dostępna
Już od 15 października w menu wszystkich restauracji Pizza Hut czeka wielka halloweenowa premiera - The Black Pizza. To debiut oryginalnej oferty, ale marka już teraz zapowiada, że zamierza co roku celebrować straszny sezon w Polsce! Cukierek albo... pizza?

Kino w plenerze z popcornem od HELIO: Idealny sposób na letni wieczór Kino w plenerze z popcornem od HELIO: Idealny sposób na letni wieczór
Latem wiele osób szuka pomysłu na spędzenie czasu na świeżym powietrzu. Jednym z najprzyjemniejszych sposobów na cieszenie się letnim wieczorem jest kino plenerowe. Wyobraź sobie: rozgwieżdżone niebo, przytulny koc, ukochani przyjaciele czy rodzina, a na ekranie ulubiony film.

więcej »

Ostatnio komentowane:

avatar
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) 
, 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę!
avatar
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) 
Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich...
avatar
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) 
, 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi...
avatar
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) 
, 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało...
avatar
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) 
, 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić...
avatar
Dania dla najmłodszych oraz kanapki – Maczfit rozszerza ofertę dla klientów -... (1) 
, 2022-09-21 08:39:00
Jestem na cateringu dietetycznym Blue po to by schudnąć, ale swoim dzieciom normalnie robię kanapki i jedzenie do...
avatar
DOMOWY SMAK MARCHEWKI - komentarze (1) 
, 2011-03-07 15:22:52
If some one desires to be updated with hottest technologies
after that he must be go to see this website and be up...
avatar
MLEKOVITA po raz kolejny zwycięzcą Rankingu Spółdzielni Mleczarskich Polskiej... (1) 
, 2021-09-10 16:18:01
należało im się
avatar
NA DOBRE: nowa linia batonów od E.Wedel - komentarze (1) 
, 2021-09-10 11:04:17
malinowe są super
avatar
Kawy wegańskie od NESCAFÉ Dolce Gusto / komunikat - komentarze (1) 
, 2021-03-17 15:32:55
Jak dla mnie super opcja. Od dawna staram się rezygnować z produktów odzwierzęcych, ale mleczko/śmietanka do...
więcej »