Artykuły prasowe

Producenci żywności podsumowują 2015 rok

Producenci żywności podsumowują 2015 rok

2016-02-19

Producenci artykułów spożywczych, których wyroby zostały wyróżnione przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”, podsumowują ubiegły rok - dzielą się opiniami dotyczącymi branży i planami na najbliższe miesiące.

więcej »
WIELKANOCNE NIESPODZIANKI OD LIDLA

WIELKANOCNE NIESPODZIANKI OD LIDLA

2016-02-19

Przed nami Święta Wielkanocne – czas spotkań w gronie rodziny, malowania pisanek i przygotowywania pachnących wypieków. W tym okresie gościem specjalnym, długo wyczekiwanym zwłaszcza przez najmłodszych, jest wielkanocny zajączek, który zgodnie z tradycją przynosi drobne upominki.

więcej »

Branża gastronomiczna na Instagramie

2016-02-19

#instafood, #foodporn, #omnomnom – to chyba najpopularniejsze hashtagi związane z żywnością na Instagramie. Jedzenie jest ważną częścią dnia do tego stopnia, że jest jedną z najczęściej utrwalanych na zdjęciach czynności, które znajdziemy w tym serwisie.

więcej »
IMR promuje Wodzisław

IMR promuje Wodzisław

2016-02-18

Firma spożywcza Wodzisław podpisała z IMR advertising by PR umowę o promocji produktów, ze szczególnym uwzględnieniem nowatorskiej linii makaronów bez gotowania Pesso.

więcej »
Perlage Tasting Club – edycja lutowa

Perlage Tasting Club – edycja lutowa

2016-02-18

Kolejne spotkanie w koncepcie restauracyjnym Water&Wine przy najlepszych winach, wspaniałym jedzeniu i wyjątkowej wodzie.

więcej »
Szczypta orientalnej kuchni z nowym WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka

Szczypta orientalnej kuchni z nowym WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka

2016-02-18

Kuchnia azjatycka zachwyca nas bogactwem smaków i aromatów. Okazuje się jednak, że idealne wyważenie proporcji przypraw nie jest jednak takie łatwe.

więcej »

Netto: wspieramy lokalny biznes

2016-02-17

Sieć handlowa Netto oferuje producentom pieczywa oraz mięsa i wędlin unikalne warunki – przedsiębiorcy, którzy chcą wydzierżawić stoiska w wybranych sklepach przez pierwszy kwartał zapłacą za najem symboliczne 50 złotych miesięcznie.

więcej »
ROMANTYCZNA KOLACJA – TYDZIEŃ KUCHNI FRANCUSKIEJ W LIDLU

ROMANTYCZNA KOLACJA – TYDZIEŃ KUCHNI FRANCUSKIEJ W LIDLU

2016-02-15

Romantyczna kolacja nie musi oznaczać wielu godzin spędzonych w kuchni. Wystarczą pyszne sery, wędliny i desery francuskie, z których w łatwy i szybki sposób przygotujesz wykwintny poczęstunek dla swojej drugiej połówki.

więcej »

Piwowarzy wstępnie podsumowali 2015 rok

2016-02-15

W ciągu minionych dwunastu miesięcy browary sprzedały 39,8 mln hektolitrów piwa (włącznie z eksportem), to jest o 0,7% więcej niż w 2014 r.

więcej »
Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

2016-02-15

Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm…

więcej »
Żywioł lekko gazowany w nowej odsłonie – codzienna porcja nawodnienia i przyjemności bez wyrzeczeń

Żywioł lekko gazowany w nowej odsłonie – codzienna porcja nawodnienia i przyjemności bez wyrzeczeń

2016-02-12

Codziennie dbasz o odpowiedni poziom nawodnienia, ale czasem masz ochotę na drobną przyjemność bez wyrzutów sumienia? Wybierz Żywioł lekko gazowany od Żywiec Zdrój S.A.!

więcej »
Romantyczne gotowanie we dwoje – pyszne walentynki z marką WINIARY!

Romantyczne gotowanie we dwoje – pyszne walentynki z marką WINIARY!

2016-02-11

Już niedługo walentynki! To amerykańskie święto zakochanych na dobre wpisało się już do polskiego kalendarza. W ten wyjątkowy dzień, pełen miłych gestów pragniemy spędzić z ukochaną osobą jak najwięcej czasu.

więcej »
KIERUNEK – ORIENT! TYDZIEŃ KUCHNI AZJATYCKIEJ PONOWNIE W LIDLU

KIERUNEK – ORIENT! TYDZIEŃ KUCHNI AZJATYCKIEJ PONOWNIE W LIDLU

2016-02-10

Kuchnia azjatycka wyróżnia się różnorodnością oraz bogactwem przypraw i aromatów. Chcąc znaleźć się choć na chwilę na Dalekim Wschodzie i zanurzyć w orientalnych smakach i zapachach, nie trzeba wyruszać w daleką podróż.

więcej »
Siemię lniane złociste OLEOFARM

Siemię lniane złociste OLEOFARM

2016-02-10

Każdy moment jest dobry na wprowadzenie zmian w swoim dotychczasowym życiu. Najlepszym co możemy dla siebie zrobić to zacząć dbać o swoje zdrowie, zaczynając od środka – czyli poprzez zrównoważoną dietę.

więcej »
Borówka, Jarzębina i Żurawina Stovit na ostatkowej uczcie

Borówka, Jarzębina i Żurawina Stovit na ostatkowej uczcie

2016-02-10

Dodatki do mięs i serów Stovit idealnie komponują się zarówno z przystawkami, jak i daniami głównymi. Borówka, Żurawina i Jarzębina to produkty niskosłodzone, które dzięki niskiej zawartości cukru mogą być z powodzeniem wykorzystywane w kuchni przez osoby dbające o sylwetkę.

więcej »

Wyszukiwarka:

Menu

Ostatnio dodane artykuły:

Jesienne Inspiracje Kulinarne: Zdrowe przepisy z bakaliami HELIO Jesienne Inspiracje Kulinarne: Zdrowe przepisy z bakaliami HELIO
Jesienią nasze menu zaczyna zmieniać się w kierunku dań bardziej rozgrzewających, sycących i bogatych w składniki odżywcze.

NicNac’s zabiera konsumentów w egzotyczną podróż z nową edycją limitowaną Curry Explosion
Marka NicNac’s po raz kolejny zabiera konsumentów w podróż po smakach świata. Tym razem motywem przewodnim jest curry – przyprawa, która jest sercem kuchni indyjskiej.

CocoACH! - kakaowa nowość, że ACH! Poczuj smak Level Wawel! CocoACH! - kakaowa nowość, że ACH! Poczuj smak Level Wawel!
Tej jesieni Wawel przedstawia wyjątkową linię produktów w swoim portfolio - nową markę CocoACH! To prawdziwa uczta dla miłośników kakao i owocowych smaków, które pozwolą przywołać smak beztroskich wakacji.

Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła w Atrium Biała! Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła w Atrium Biała!
Już 23-26 października Atrium Biała zaprasza miłośników wyrobów lokalnych na Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła! To kolejna odsłona spotkania ludowych twórców, rękodzielników i producentów regionalnych smakołyków.

Pestki dyni HELIO w kuchni: Dlaczego warto jeść je jesienią? Pestki dyni HELIO w kuchni: Dlaczego warto jeść je jesienią?
Jesień to czas, gdy dynie królują na stołach, a wraz z nimi rośnie popularność ich pysznych i zdrowych pestek. Pestki dyni HELIO Natura to prawdziwy skarb, szczególnie w październiku, kiedy warto w pełni korzystać z sezonowych darów natury.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

NicNac’s zabiera konsumentów w egzotyczną podróż z nową edycją limitowaną Curry Explosion
Marka NicNac’s po raz kolejny zabiera konsumentów w podróż po smakach świata. Tym razem motywem przewodnim jest curry – przyprawa, która jest sercem kuchni indyjskiej.

Lekki deser z masą krówkową od HELIO: Słodka uczta w kilka minut Lekki deser z masą krówkową od HELIO: Słodka uczta w kilka minut
Czasami przychodzi ochota na coś słodkiego, ale nie zawsze mamy czas czy energię, by przygotować skomplikowane wypieki. W takich momentach idealnym rozwiązaniem jest lekki deser z masą krówkową od HELIO.

Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.

Przerażająco dobra oferta w Pizza Hut! Premierowa The Black Pizza już dostępna
Już od 15 października w menu wszystkich restauracji Pizza Hut czeka wielka halloweenowa premiera - The Black Pizza. To debiut oryginalnej oferty, ale marka już teraz zapowiada, że zamierza co roku celebrować straszny sezon w Polsce! Cukierek albo... pizza?

Kino w plenerze z popcornem od HELIO: Idealny sposób na letni wieczór Kino w plenerze z popcornem od HELIO: Idealny sposób na letni wieczór
Latem wiele osób szuka pomysłu na spędzenie czasu na świeżym powietrzu. Jednym z najprzyjemniejszych sposobów na cieszenie się letnim wieczorem jest kino plenerowe. Wyobraź sobie: rozgwieżdżone niebo, przytulny koc, ukochani przyjaciele czy rodzina, a na ekranie ulubiony film.

więcej »

Ostatnio komentowane:

avatar
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) 
, 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę!
avatar
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) 
Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich...
avatar
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) 
, 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi...
avatar
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) 
, 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało...
avatar
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) 
, 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić...
avatar
Dania dla najmłodszych oraz kanapki – Maczfit rozszerza ofertę dla klientów -... (1) 
, 2022-09-21 08:39:00
Jestem na cateringu dietetycznym Blue po to by schudnąć, ale swoim dzieciom normalnie robię kanapki i jedzenie do...
avatar
DOMOWY SMAK MARCHEWKI - komentarze (1) 
, 2011-03-07 15:22:52
If some one desires to be updated with hottest technologies
after that he must be go to see this website and be up...
avatar
MLEKOVITA po raz kolejny zwycięzcą Rankingu Spółdzielni Mleczarskich Polskiej... (1) 
, 2021-09-10 16:18:01
należało im się
avatar
NA DOBRE: nowa linia batonów od E.Wedel - komentarze (1) 
, 2021-09-10 11:04:17
malinowe są super
avatar
Kawy wegańskie od NESCAFÉ Dolce Gusto / komunikat - komentarze (1) 
, 2021-03-17 15:32:55
Jak dla mnie super opcja. Od dawna staram się rezygnować z produktów odzwierzęcych, ale mleczko/śmietanka do...
więcej »