Artykuły prasowe

REGIONALNE SPECJAŁY WŁOCH

REGIONALNE SPECJAŁY WŁOCH

2018-03-13

Włochy oprócz pięknych widoków oraz zabytków, słyną przede wszystkich ze znakomitej kuchni. W każdym regionie znajdziemy unikalne potrawy i napoje. Z jakich regionów słynie Sardynia, Capri, Umbria oraz Kalabria opowiada szef kuchni Nello Esposito.

więcej »

Chrupiąca sałatka Bakalland najlepszym produktem dla sektora HoReCa

2018-03-13

Decyzją jury Food Show Star, konkursu organizowanego przez Grupę PTWP – wydawcę magazynu „Rynek Spożywczy” oraz serwisów portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, Chrupiąca sałaka Bakalland została uznana za najlepszy produkt dla sektora HoReCa. Konkurs towarzyszy konferencji Food Show.

więcej »
Świąteczna oferta białostockiej firmy Lech

Świąteczna oferta białostockiej firmy Lech

2018-03-12

„Polędwiczka natura”, seria „Dymem wędzone”, ale też tradycyjny żur i biała kiełbasa - to przeboje tegorocznej oferty wielkanocnej firmy Lech- Garmażeria Staropolska. Zamówienia można już składać w sklepach firmowych.

więcej »
Przełam zimową aurę z zieloną i czarną herbatą Big-Active

Przełam zimową aurę z zieloną i czarną herbatą Big-Active

2018-03-12

Aromatyczne zielone i czarne herbaty marki Big-Active to naturalny sposób na wzmocnienie witalności bez zbędnych dodatków. Pozytywnie wpłyną zarówno na ciało, jak i umysł.

więcej »
Dlaczego ciasto rośnie? Trzy spulchniacze wypieków

Dlaczego ciasto rośnie? Trzy spulchniacze wypieków

2018-03-12

Proszek do pieczenia, soda i drożdże to trzy najbardziej popularne składniki wypieków, dzięki którym ciasto rośnie i nabiera odpowiedniej konsystencji. Działanie spulchniające zawdzięczają swoim chemicznym lub naturalnym właściwościom. Jak działają i w jakich wypiekach sprawdzają się najlepiej?

więcej »
Musztardowy Zawrót głowy

Musztardowy Zawrót głowy

2018-03-09

dealne dodatki do potraw podkreślające ich smak? Tak – mowa o Musztardach Kieleckich! Połączenie odpowiednich odmian gorczycy, najlepszej jakości przypraw i pachnących ziół to gwarancja głębokiego smaku i niesamowitego aromatu.

więcej »
COOKINGBOX – REWOLUCJA W TWOJEJ KUCHNI!

COOKINGBOX – REWOLUCJA W TWOJEJ KUCHNI!

2018-03-08

Ugotowanie dania jak z restauracji nigdy nie było prostsze!

więcej »
Pierogi z jagodami Jawo

Pierogi z jagodami Jawo

2018-03-08

Pierogi z jagodami w samym środku zimy? Oczywiście! Mimo, że sezon na jagody trwa krótko i tylko latem można korzystać ze świeżych owoców, to zimą z pomocą przychodzą nam mrożonki.

więcej »
Raj dla cukierników, czyli Debic na targach Expo Sweet w Warszawie

Raj dla cukierników, czyli Debic na targach Expo Sweet w Warszawie

2018-03-08

Świat cukiernictwa to nie tylko sprawdzone receptury, ale też coraz to nowsze sposoby na zaskoczenie podniebienia klientów nietypowymi smakami.

więcej »
Misja: Wielkanoc

Misja: Wielkanoc

2018-03-08

Czas przed Wielkanocą to okres intensywnych porządków oraz kulinarnych zmagań. Co zrobić, aby nieco go uspokoić? Skorzystać z pomocy bliskich, dobrze zaplanować pracę oraz sięgnąć po sprawdzone kompozycje przypraw, np. od Galeo.

więcej »
Złote Laury Konsumenta 2018 dla HELIO

Złote Laury Konsumenta 2018 dla HELIO

2018-03-07

Marka HELIO po raz kolejny zajęła najwyższe podium w 2 strategicznych dla niej kategoriach – bakalie i dodatki do ciast prestiżowego, ogólnopolskiego plebiscytu konsumenckiego LAUR KONSUMENTA 2018.

więcej »

Certyfikowane bakalie BIO od Bakalland

2018-03-07

Konsumenci coraz większą wagę przykładają do zdrowego stylu życia i troszczą się o środowisko naturalne, dlatego chętnie sięgają po produkty ekologiczne. Odpowiadając na ich potrzeby, Bakalland – lider rynku bakalii – rozszerza asortyment o nową linię bakalii BIO.

więcej »
PASTA PARTY W SZKLARSKIEJ PORĘBIE

PASTA PARTY W SZKLARSKIEJ PORĘBIE

2018-03-06

Tegoroczny Bieg Piastów został wzbogacony o pokazy kulinarne podczas „Pasta Party”, które odbywały się dwa razy dziennie w dniach 2-4 marca.

więcej »

Henryk Kania wśród najcenniejszych marek. ZM Kania jednym z liderów rynku

2018-03-02

ZM Henryk Kania S.A. umacniają swoją pozycję rynkową i dynamicznie zwiększają sprzedaż. A marka Henryk Kania właśnie znalazła się wśród najcenniejszych polskich brandów.

więcej »
Suszone pomidory w oleju z ziołami OLE! – aromatyczna włoska wycieczka

Suszone pomidory w oleju z ziołami OLE! – aromatyczna włoska wycieczka

2018-03-02

Czerwone niczym zachodzące włoskie słońce, suszone pomidory mają w sobie prawdziwy czar południa.

więcej »

Wyszukiwarka:

Menu

Ostatnio dodane artykuły:

Czy państwowa ziemia i infrastruktura do produkcji rolnej trafią w dobre ręce?
Kryteria przetargów na dzierżawy Ośrodków Produkcji Rolniczej (OPR) stoją nadal pod dużym znakiem zapytania, a brak decyzji może poważnie zagrozić stabilności polskiego rolnictwa i bezpieczeństwu żywnościowemu kraju.

Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu
Nowe, ręcznie wytwarzane Karmelki Miętowe Extra Strong 105 g z Wawelu to doskonała propozycja dla miłośników intensywnych miętowych smaków, którzy szukają orzeźwienia w każdej chwili. Poczuj przyjemny powiew świeżości, gdziekolwiek jesteś.

Starbucks debiutuje w Bielsku-Białej!
Od stycznia 2025 roku sieć kawiarni Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Nowa letnia oferta od Starbucks, która przeniesie cię do Włoch!
Już od 24 czerwca w Starbucks przeniesiemy się do słonecznych Włoch, dzięki nowej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk to smak wakacji!

Mokate Cappuccino ZERO to doskonały sposób na celebrowanie każdej chwili – to takie proste! Mokate Cappuccino ZERO to doskonały sposób na celebrowanie każdej chwili – to takie proste!
Mokate Cappuccino ZERO to świetna alternatywa dla osób, które chcą cieszyć się smakiem ulubionej kawy bez wyrzeczeń. Połączenie przyjemności i dbałości o zdrowie, idealne dla tych, którzy szukają lekkiej wersji swojego ulubionego napoju, na przykład w pracy, w szkole, czy w podróży.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Starbucks debiutuje w Bielsku-Białej!
Od stycznia 2025 roku sieć kawiarni Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Czy państwowa ziemia i infrastruktura do produkcji rolnej trafią w dobre ręce?
Kryteria przetargów na dzierżawy Ośrodków Produkcji Rolniczej (OPR) stoją nadal pod dużym znakiem zapytania, a brak decyzji może poważnie zagrozić stabilności polskiego rolnictwa i bezpieczeństwu żywnościowemu kraju.

Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu Ekstremalne orzeźwienie! Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong z Wawelu
Nowe, ręcznie wytwarzane Karmelki Miętowe Extra Strong 105 g z Wawelu to doskonała propozycja dla miłośników intensywnych miętowych smaków, którzy szukają orzeźwienia w każdej chwili. Poczuj przyjemny powiew świeżości, gdziekolwiek jesteś.

Nowa letnia oferta od Starbucks, która przeniesie cię do Włoch!
Już od 24 czerwca w Starbucks przeniesiemy się do słonecznych Włoch, dzięki nowej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk to smak wakacji!

więcej »

Ostatnio komentowane:

avatar
Puszyste omleciki - komentarze (1) 
, 2025-05-15 09:18:36
A to jak bym dolała cisowiankę a nie tą wodę to co omleciki niby nie wyjdą?
avatar
Europejski Dzień Śniadania: kawa z Żabki idealnym uzupełnieniem porannego pos... (1) 
, 2025-04-30 14:42:54
U mnie dzień to zaczyna się od wypicia szklanki z mineralną cisowianką. Kawę owszem pijam, ale tylko taką...
avatar
Słodki akcent na Pierwszą Komunię - eleganckie praliny od marek Solidarność i... (1) 
, 2025-04-24 09:38:56
kocham czekoladę. z goplany najbardziej lubię mikołajki karmelowe
avatar
Pizza na wynos już dostępna w Żabce! - komentarze (1) 
, 2024-11-06 13:50:38
Raz zjadłem hot doga od nich i podziękuję. Pizzę to ja wolę przez roomservice zamawiać ze swojej ulubionej...
avatar
Makaron – szybki sposób na pyszny obiad z Czosnkiem białym konserwowym OLE! -... (1) 
, 2024-10-15 07:47:07
Lubię takie szybkie dania, a teraz jak mam patelnię kohersena z nieprzywierającą powłoką to smażę potrawy z...
avatar
Ten czekoladowy napój orzeźwi Cię w upalny dzień! - komentarze (2) 
, 2024-04-18 10:59:24
Ja polecam Muszyniankę!
avatar
Pizza na każdą porę roku - komentarze (4) 
Basia321, 2008-03-25 10:30:03
Jak z mojej strony mogę polecić Pizze z Rzeszowie. Z racji, że restauracje są dostępne cały rok, można z nich...
avatar
Zdrowe śniadanie z bakaliami - komentarze (1) 
, 2023-04-19 08:46:03
U mnie na śniadanie obowiązkowo jest szkalnka mineralnej cisowianki i ewentualnie mussli z orzechami i innymi...
avatar
Prawidłowa dieta pupila - komentarze (1) 
, 2022-11-07 10:09:07
Mój piesek to zadowolony zwierzak dobrze go karmie, dbam o niego najlepiej jak potrafię. Początkowo irytowało...
avatar
Co roku do kosza trafia 5 mln ton żywności. Oto wskazówki, jak nie marnować j... (1) 
, 2022-10-14 09:23:32
W naszej rodzinie nie marnujemy jedzenia. Nigdy nie kupuje na zaś, wole iść codziennie do sklepu niż nakupić...
więcej »